Szeretjük a rizst, az ázsiai ízvilágot is. Ha épp nem tudom mit főzzek, általában valamilyen ázsiai ételt lesz, legtöbbször pirított zöldségek rizzsel vagy tésztával. Chiliszószos zöldségeket rizzsel vagy akár tésztával is el tudjátok készíteni.
Veganuár keretében szeretném nektek megmutatni, hogy mennyire egyszerű vegán ételeket készíteni. Mit eszel ha vegán vagy kérdésre is tökéletes válasz, akár ez a recept is.
Chiliszószos zöldségek, rizzsel
Hozzávalók 2 főre:
- 3 közepes sárgarépa
- 3-4 darab közepes csiperke gomba
- 1 fej brokkoli
- 1,5 bögre rizs
- só
- 2-3 ev. olivaolaj
Szósz:
- 1 dl édes-chili szósz
- 3 ev. világos szójaszósz
- 50ml-1 dl víz
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk keményítő
- 1 ev. szezámolaj
Elkészítése:
A szósz: Keverd össze az összes hozzávalót (a fokhagymát reszeld bele) és tedd félre.
A brokkolit szedd kisebb rózsáira, a gombát szeleteld fel, a sárgarépát pedig hámozóval „szeleteld” fel.
A brokkolit forró sós és leveskockás vízbe főzd 3-4 percig. Csak éppen párold meg, majd szedd ki egy tálba. Ebbe a vízbe tedd a rizst és főzd puhára.
Egy nagyobb serpenyőben melegíts olivaolajat majd süsd meg hirtelen magas hőfokon a gombákat, szedd ki egy tálba, majd süsd meg a répát is és végül a brokkolit is külön.
Tedd vissza az összes zöldséget a serpenyőbe és öntsd rá a szószt, közepes hőfokon forgasd át.
Tálald rizzsel és szórd meg fekete ill. sima szezámmaggal. Íme elkészült a chiliszószos zöldségek rizzsel!
Jó étvágyat,
Anna
Pingback: Kínai zöldséges tészta -