Idén is eljött a cseresznye szezon szerencsére! Az egyik kedvenc gyümölcsöm a sok közül, egyszerűen nem bírok betelni vele. Süteménybe is ideális, sokféleképen elkészíthető! Most éppen cseresznyés crumble volt a soron, mert nagyon gyorsan elkészíthető és isteni na… Készen állsz a receptre? Görgess lejjebb!
Hozzávalók:
- 1 kg magozott cseresznye
- 4 evőkanál cukor
- kicsi fahéj (ez ízlés kérdése én egy mokkáskanálnyit raktam bele)
- kicsi vanília
Tésztához:
- 300g liszt
- 150g g margarin
- 100 g barna cukor ( sima is jó vagy eritrit, nyírfacukor, édesítő)
Cseresznyés crumble elkészítése
A kimagozott cseresznyét keverd el a cukorral, a fahéjjal és a vaníliával.
Egy 28cm-es pite formát vajazz ki. A sütőt melegítsd elő 200 fokra.
A lisztet keverd el a cukorral és a lehető leggyorsabban a vajjal is morzsold el. Nem kell tésztát gyúrni belőle, ne is álljon össze. Morzsásnak kell lennie.
A felét szórd le a forma alján és egy kicsit nyomkod le. Erre öntsd rá a cseresznyét, a levét ne. Hidd el pont eléggé lesz nedves, nem kell a cseresznye kiengedett leve. A maradék morzsát oszlasd el a gyümölcs tetején.
Tedd a sütőbe és olyan 35 percig süsd. Már csak meg kell várni, hogy lehűljön. Vanília fagyival a legjobb 😉
Jó sütést,
Anna