Íme itt van a legújabb csodaszer, hogy egészséges, hosszú hajad legyen! Semmit se kell csinálnod, nem kell drága kencéket vásárolnod nyugi, csak egyél egészségesen! Ennyi lenne az egész? De mit is jelent az, hogy egészségesen táplálkozni? Mitől nő meg a hajam és mivel ártok a legjobban?

Sose hittem volna, hogy ilyen gyorsan nő a hajam, sose gondoltam volna, tényleg ennyire befolyásolja a táplálkozás a hajamat. Egy éve nem eszem semmilyen állati eredetű ételt. Akik növényi étrendet követnek, mind erről az állapotról számolnak be. A hajunk, körmünk, gyorsabban nő, a bőrünk egészségesebb, a vérképünk tökéletes és egészségesek vagyunk. 

 

Azt hozzá kell tennem mindig dús hajam volt, viszont egy év alatt (ahogy a fenti képeken is látszik) sokkal gyorsabban nőtt, mint régebben. 

Egészségesen táplálkozom, ami azt jelenti, hogy nem eszem húst, tejet és tojást. Viszont rengeteg zöld, piros, narancs, lila színű zöldséget és gyümölcsöt, amik kiemelkedően gazdagok antioxidánsban, vitaminokban (A, C, D). Amiket előszeretettel fogyasztok, az a brokkoli, spenót, hagymafélék, káposzta, gomba, hüvelyesek, lencse, sárgarépa, sütőtök. Igazából tényleg rengeteg friss zöldségek fogyasztok, emellett minden étkezéshez igyekszem hüvelyest is enni. Érdemes nem csak belülről táplálni a hajat, hanem kívülről is óvni. Nagyon sokat számít, hogy milyen gyakran mostok hajat és mivel. Milyen a hajszárító és a hajvasaló, amit használtok. Érdemes befektetni egy drágább, minőségi eszközre, ami kevésbe roncsolja a hajat. Illetve havi egy-két alkalommal ricinusolajos pakolás is segít a hajnövekedésben. 

Hajápolási rutinom:

Először is hetente egyszer, kétszer mosok hajat, ez változó. Hajmosás előtt átfésülöm alaposan, aztán bekenem a hajvégeket kókuszolajjal, de csak a téli hónapokban a fűtés miatt.

Nem hagyom rajta sokáig, pár perc maximum, aztán (saját) szilárd samponnal kétszer megmosom.

Alaposan megtörlöm, van, hogy fél óráig is a törölközőben marad a hajam. Majd hajkefével kifésülöm.

Ha túl száraz a hajam akkor egy nagyon kevés kókuszolajat oszlatok el a kezeimmel a hajvégeken. Hagyom megszáradni, viszont ha  késő este mosok hajat, akkor rövid ideig, alacsony hőfokon megszárítom a hajtöveket.

Hajvasalót akkor használok, ha nagyon elaludtam a hajam, vagy éppen hullámos hajat szeretnék, de akkor is csak az első nap használom és az kitart egy hétig. 

10 tipp az egészséges, hosszú hajért:

  1. Egyél sok zöldséget, mindenfélét, a tányérodon minden étkezéskor szerepeljen zöld, piros, sárga színű friss zöldség, hüvelyes és teljes kiőrlésű gabona.
  2. Hagyd el a tej termékeket és csökkentsd a hús fogyasztásodat is (vagy hagyd el azt is).
  3. Ne használj sampont! Válts sampon szappanra, vagy szilárd samponra. Ha ezek nem válnak be, akkor csak olyat válasz, ami nem tartalmaz SLS-t, vagy annak változatait. 
  4. Csökkentsd a kemikáliák használatát, mint a balzsam (ha szappanra váltasz egyáltalán nem kell), hajvégápoló, hajlakk, hajhab, zselé stb. Olajokkal próbáld a hajvégeket ápolni időközönként. 
  5. Minél ritkábban moss hajat, a legjobb választás a hetente egy-két alkalom.
  6. Ne forró vízzel moss hajat.
  7. Ne vagy nagyon keveset használd a hajszárítódat és a hajvasalódat. A hő roncsolja a hajvégeket!
  8. Ha teheted ne festesd be a hajad. Mindenkinek az eredeti hajszíne áll a legjobban. 
  9. Havonta egyszer-kétszer használj ricinusolajos pakolást.
  10. Vásárolj minőségi hajszárítót, hajvasalót. Pl: Dolcissima infrás ionos hajvasaló és hajszárító

Remélem tudtam segíteni és megfogadjátok néhány tanácsomat. Nagyon sok múlik a táplálkozáson, hiszen amit beviszünk tápanyagot, a szervezetünk abból építkezik.

Anna

Ingyenes receptek

Szeretnél 19 ingyenes receptet? 

Amiket még sehol se osztottam meg?

Ráadásul különleges, minden évszakra való recepteket?

Na kéred?

IMG_2999