Ez a recept igazából Steiner Kristóf receptje néhány apró változtatással.
Sokáig kerestem az igazi amerikai csokis keksz receptjét. Sokat kisérleteztem, de nem volt egyik sem az igazi. Na de ez, belül puha de kívül ropogós és sokáig eláll, egyszerűen mennyei 🙂
Eredeti recept: http://kristofkonyhaja.hu/receptek/cookie-keksz-vagy-amit-akartok-82
Hozzávalók:
- 2 csésze liszt
- 1 csipet só
- 0.5 zacskó sütőpor
- 150g nádcukor
- 125 ml olaj
- 60ml csésze víz
- fél teáskanál fahéj
- 100 g étcsokoládé
- egy teáskanál vanília esszencia
Melegítsd elő a sütőt 190 fokra. Egy nagy keverőtálban szitáld bele a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Majd a fahéjat is szórd bele és egy tábla étcsokit darabolj fel . Alaposan keverd össze a száraz keveréket. Vegyél elő egy kisebb keverőtálat, csurgasd bele az olajat, majd öntsd fel sima vízzel. Kutyuld össze a száraz és nedves összetevőket, majd dolgozd homogén masszává. Nagyjából olyan állagúnak kell lennie, mint a körözöttnek. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egy nedves kanállal vagy egy fagyis kanállal a tésztaadagokat halmozd egymás mellé.
Vigyázz, hogy bőven legyen helyük terjeszkedni, különben összesülnek. Vizes kanállal kicsit lapogasd el a sütiket. A kekszeket 10-11 percig süsd. A sütés után szépen megkeményednek, de belülről puhák maradnak. Várd meg míg teljesen kihűlnek, aztán egy dobozban akár egy hétig is eláll, ha marad 🙂
Kellemes sütést,
Anna