Tudni kell, hogy az egyik kedvenc gyümölcsöm a füge, a kedvenc magom a törökmogyoró és csokiimádó vagyok. Ha pedig ezeket összerakom egy fantasztikus desszert jön ki. Így született meg ez a recept. Füge szezon van, használjátok ki ti is 😁
Hozzávalók:
- 300g liszt
- 200 g margarin
- 100 g porcukor
- 1-2 evőkanál hideg víz
- csipet só
- csipet őrölt vanília
Csoki ganache:
- 200g étcsoki
- 250g kókusztejszín, a konzerves
kell még:
- 4 füge
- egy marék tötökmogyoró
A tészta hozzávalóit gyorsan gyúrd össze, és legalább fél óráig tedd a hűtőbe.
Addig is készítsd el a ganachet. A konzerv kókusztejszínnek csak a sűrűjét használd. A tejszínt melegítsd fel lábasban, addig amíg éppenhogy nem forr. A feldarabolt csokira öntsd és egy picit hagyd állni, majd keverd össze. Rakd hűtőbe, hogy megdermedjen.
A tésztát kis darabokban nyújtsd ki és rakd formába, villával szurkáld meg az aljukat. A Dm-ben találtam ilyen kis pite formákat,12 darab van benne.
A tésztákat előmelegített 190 fokos sütőben kb. 15 perc alatt süsd meg.
Ha a ganache kihűlt, tehát elkezdett megdermedni, akkor gépi habverővel verd fel. Ez ne tartson sokáig, csak habosodjon fel egy kicsit.
A kisült és kihűlt tésztákat töltsd meg, szórj rá durvára tört mogyorót és egy gerezd fügével díszítsd.
Kellemes sütést,
Anna
Kiegészítés:
Ha ma csinálnám, akkor kennék a csokikrém alá füge lekvárt 🙂