Egyszerű és gyors nassolnivaló, ez a csokis zabszeletek. Egészséges, cukormentes, gluténmentes ráadásul extrán finom! A hozzávalók listája végtelenül egyszerű, bármelyik boltban beszerezhető! Mi kell még? Csak egy kis idő, amíg megdermed és már eheted is. Viheted az irodába, a gyerekeknek uzsonnára és egy bögre tea vagy kávé mellé is jó választás.

Hozzávalók:

  • 140-150 g (14db) datolya (friss, nem aszalt)
  • 4 ev. mogyoróvaj
  • csipet só
  • 180 g zabpehely
  • 1 csésze (3 marék) mandula, vagy bármilyen más mag/magkeverék
  • 56 g étcsoki (70%-os)

Elkészítése:

A datolyát magozd ki és, ha nem túl friss vagy netán csak aszaltat tudtál venni, akkor 5 percig lobogó vízben főzd meg. Majd szűrd le.

Villával pürésítsd és add hozzá a mogyoróvajat, sót. Keverd jól össze.

Szórd hozzá a zabpelyhet és a felaprított magokat. Én mozsárban összetörtem, így lettek benne morzsák és nagyobb darabok is.

Jól keverd el fakanállal, majd kézzel „gyúrd” össze.

Egy tálcára, vagy sütőpapírra öntsd és formázz belőle négyzetet vagy amihez kedved van.

Majd tedd be a hűtőbe 30 percre.

Addig olvaszd fel az étcsokit 1 tk kókuszolajjal. Én szeretem keverni a csokikat így 50-70-90 %-os csokit is tettem bele.

Vedd ki a hűtőből és csurgasd rá a csokit, akár szét is kenheted. Tedd vissza 1 órára a hűtőbe dermedni.

Majd szeleteld fel  tetszőleges méretre. Dobozban, hűtve 5 napig eláll.

Jó étvágyat,
Anna

Ha tetszett a recept, ne felejtsd el megosztani a kedvenc social media felületeden. Mond el a véleményed, hogy másokat is inspirálj az egészséges táplálkozásra!

Ingyenes receptek

Szeretnél 19 ingyenes receptet? 

Amiket még sehol se osztottam meg?

Ráadásul különleges, minden évszakra való recepteket?

Na kéred?

IMG_2999