Fel a kezekkel, akit le lehet venni a lábáról egy csokitortával! Engem biztosan, ráadásul ez a torta vegán, így se tojást, se tejterméket nem tartalmaz. Friss málnával, eperrel, uh de áfonyával is tökéletes. Lássuk is a receptet.

Hozzávalók:

  • Piskóta:
  • 220 g liszt
  • 30 g kakaópor
  • 100 g cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • csipet só
  • 2 dl víz
  • 1 dl növényi tej
  • 0,75 dl olaj
  • 1/2 citrom leve

  • Krém:
  • 200 g étcsoki
  • 2,5 dl vegán habtejszín
  • plusz málna lekvár (egyéb gyümölcslekvár)

Elkészítése:

A piskótával kezdd, egy 18 cm átmérőjű tortaformát bélelj ki sütőpapírral. Kapcsold be a sütőt 180 C°-ra.
A száraz hozzávalókat szitáld egy tálba, és egy másik tálba mérd ki a cukrot, a folyadékokkal, a citromlé kivételével.
A szárazhoz öntsd a folyékonyat, keverd el néhányszor, majd mehet a végén hozzá a citromlé. Ezzel is alaposan, gyorsan, de ne sokáig keverd el. Érdemes nagy habverővel dolgozni. Mehet is a formába, majd a sütőbe legalább 30 percig, tűpróba szükséges!

A krémhez, egy kis lábasba melegíts fel 2 dl habtejszínt, a maradék az külön kell. Ne forrjon fel, de már gőzölögjön. Egy kis tálba tördeld el az étcsokit, öntsd rá a meleg (nem forró) tejszínt. Egyszer keverd át és tedd félre 2 percre, majd keverd el teljesen. Mehet a hűtőbe 30 percre közben néha keverd át. A marad fél dl habtejszínt (ha szeretnéd 1 ev. porcukorral) verd fel. A hűtőből kivéve a csoki ganache-t, keverd hozzá a habtejszínt, óvatos, de határozott mozdulatokkal.

A piskótát vágd 3 felé. Vegyél egy piskótát, kend meg tetszőleges lekvárral (én málnát használtam), majd tegyél rá a krémből. Jöhet a következő piskóta, lekvár, krém. Még egy piskóta, ezt már ne kend meg lekvárral, csak krémmel kend szépen körbe.
Ezután ha szeretnéd díszítheted olvasztott csokival, málnával, gyümölccsel virággal, csokikkal.

Ingyenes receptek

Szeretnél 19 ingyenes receptet? 

Amiket még sehol se osztottam meg?

Ráadásul különleges, minden évszakra való recepteket?

Na kéred?

IMG_2999