Diós almás kevert sütemény

Gluténmentes és vegán sütemény, ami eszméletlenül finom és gyorsan elkészül. Nem szükséges hozzá semmi extra hozzávaló, hiszen az alapja az alma. Ha neked is van még a fagyasztóban reszelt almád, ideje felhasználni. Mi más lehetne belőle mind diós almás kevert sütemény. Próbáld ki a receptem.

Hozzávalók:

  • 180 g mandulaliszt
  • 80 g darált dió
  • 300 g reszelt alma
  • nagyjából 50 ml növényi tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ½ cs. sütőpor
  • 3 ev. nádcukor
  • 2 tk fahéj

Diós almás kevert süti elkészítése:

Az almákat reszelt le héjastól, ha szeretnéd. Hagyd a tálban állni, majd nyomkodd ki a levét, amit nyugodtan igyál meg nagyon finom és egészséges.

Ha egész dióid vannak, akkor daráld le.

Kapcsold be a sütőt és melegítsd elő 180 °C-ra, légkeveréses módban.

Egy keverőtálba öntsd az összes száraz hozzávalót és alaposan keverd el.

Öntsd hozzá a növényi tejet is és ezzel is keverd el.

Nagyon sűrű masszát kell, hogy kapj.

Egy kisebb tepsit (kb. 20×30 cm) bélelj ki sütőpapírral.

Öntsd bele a masszát és egyengesd el.

Tedd be sülni nagyjából 20-25percre. Nem kell szét szárítani, tehát az a jó, ha ragacsos. Várd meg míg rácson kihűl, majd szeleteld. Dobozban 3-4 napig eláll.

Jó étvágyat
Anna

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük