Diós, almás kevert sütemény

Tojásmentes - tejmentes

Diós almás kevert sütemény

Gluténmentes és vegán sütemény, ami eszméletlenül finom és gyorsan elkészül. Nem szükséges hozzá semmi extra hozzávaló, hiszen az alapja az alma. Ha neked is van még a fagyasztóban reszelt almád, ideje felhasználni. Mi más lehetne belőle mind diós almás kevert sütemény. Próbáld ki a receptem.

Hozzávalók:

  • 180 g mandulaliszt
  • 80 g darált dió
  • 300 g reszelt alma
  • nagyjából 50 ml növényi tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ½ cs. sütőpor
  • 3 ev. nádcukor
  • 2 tk fahéj

Diós almás kevert süti elkészítése:

Az almákat reszelt le héjastól, ha szeretnéd. Hagyd a tálban állni, majd nyomkodd ki a levét, amit nyugodtan igyál meg nagyon finom és egészséges.

Ha egész dióid vannak, akkor daráld le.

Kapcsold be a sütőt és melegítsd elő 180 °C-ra, légkeveréses módban.

Egy keverőtálba öntsd az összes száraz hozzávalót és alaposan keverd el.

Öntsd hozzá a növényi tejet is és ezzel is keverd el.

Nagyon sűrű masszát kell, hogy kapj.

Egy kisebb tepsit (kb. 20×30 cm) bélelj ki sütőpapírral.

Öntsd bele a masszát és egyengesd el.

Tedd be sülni nagyjából 20-25percre. Nem kell szét szárítani, tehát az a jó, ha ragacsos. Várd meg míg rácson kihűl, majd szeleteld. Dobozban 3-4 napig eláll.

Jó étvágyat
Anna

Szeretnél még többet tudni?

Ingyenes receptek

Szeretnél 19 ingyenes receptet? 

Amiket még sehol se osztottam meg?

Ráadásul különleges, minden évszakra való recepteket?

Na kéred?

IMG_2999