Diós-gombás pástétom

Ha valami igazán tartalmas kenegetőt keresel, akkor ajánlom a diós-gombás pástétom receptemet. Különleges íze, krémes állaga tökéletes a húsvéti kalácsra. A húsvéti asztalról nem hiányozhat.

Hozzávalók:

  • 1 fej lilahagyma
  • 200 g gomba
  • 2 ev. olivaolaj
  • 2 ev. balzsamecet
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk szárított rozmaring
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • 117 g dió
  • ½ csokor friss petrezselyem
  • 2 ev. miso paszta (elhagyható, de nagyon sokat add hozzá)
  • 2 ev. mustár
  • só, bors

Diós-gombás pástétom elkészítése

A lilahagymát és a gombát aprítsd fel. Egy serpenyőbe öntsd az olajat és a hagymát, gombát közepes lángon párold meg. Majd öntsd hozzá a balzsamecetet, reszeld bele a fokhagymát, és add hozzá a fűszereket.

Pirítsd így még 3 percig, amíg minden illatozni nem kezd.

Tedd félre hűlni.

Egy késes aprítóba tedd a diót, petrezselyem zöldet, miso pasztát, mustárt, a gombás keveréket és sózd, borsozd meg.

Turmixold össze. Itt rajtad múlik, hogy darabosan szeretnéd, vagy krémesen. Nekem többször is meg kellett állítani a gépet, mert elég sűrű és feltapad az a gép oldalára.

Tedd át egy jól záródó dobozba és mehet a hűtőbe.

Jó étvágyat,
Anna

1 thought on “Diós Gombás pástétom”

  1. Pingback: 6 Vegán Húsvéti recept -

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Heti hírlevél

Szeretsz kertészkedni? 

Most kezded el és tanácstalan vagy, hogy mit, hogyan kellene csinálni?

Gyere és tanulj velem!

Ha szeretnél több információt, ha betekintést szeretnél a kertembe, akkor kattints a gombra.