Mivel eper szezon van, így persze, hogy idén is hozok nektek egy receptet. Az eper kiváló antioxidáns forrás és persze nagyon finom. A crumble pedig, mint tudjátok elég egyszerű elkészíteni és nem kell hozzá nagy cukrász tudás. Az epres crumble az idei kedvenc süteményem. Mutatom, te hogyan tudod elkészíteni:

Hozzávalók:

  • 170 g liszt
  • 140 g zabpehely
  • 1/2 tk sütőpor
  • csipet só
  • 130 g vegán vaj vagy margarin
  • 300 g fagyasztott vagy friss eper
  • 1 ev. étkezési keményítő
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 40 g barna nádcukor
  • 2 ev. citromlé
  • víz

Epres crumble elkészítése:

Az epres ha fagyasztott, akkor tedd egy kis lábasba és közepes hőfokon melegítsd fel. Ahogy levet eresztett add hozzá a cukrokat és a citromlevet. Majd ha teljesen felolvadt, fakanállal törd össze az epreket. Add hozzá a kevés vízzel elkevert keményítőt és folyamatos keverés mellett forrald fel. 1 percig keverd még, aztán vedd le a tűzhelyről.

Ha friss eprest használsz, akkor kockázd fel, ugyan úgy tedd egy lábasba, mehet hozzá a cukor és a citromlé és egy löttyintésnyi víz. A többi ugyanaz.

Kapcsold be a sütőt 175 °C-ra. Egy 20×20-as tepsit bélelj ki sütőpapírral. (a méret változhat, így az alap magassága is változni fog.)

Az alaphoz minden száraz anyagot keverj össze, majd add hozzá a hideg felkockázott vajat. A kezeddel morzsold szét, és addig folytasd a folyamatot, amíg szinte mindenhol lesz vaj. Öntsd a tepsibe, de az 1/3-át hagyd meg a tetejének.

Alaposan nyomkodd le a kezeddel, legyen szép egyenletes a felülete. Majd öntsd rá az epres szószt. Erre pedig morzsold rá a többi zabpelyhes keveréket.

Tedd a sütőbe 30-35 percre. Enyhén aranybarna lesz a teteje. Várd meg, amíg teljesen kihűl és szeleteld fel.

Elkészültél az epres crumble szelettel.

Ingyenes receptek

Szeretnél 19 ingyenes receptet? 

Amiket még sehol se osztottam meg?

Ráadásul különleges, minden évszakra való recepteket?

Na kéred?

IMG_2999