Mivel eper szezon van, így persze, hogy idén is hozok nektek egy receptet. Az eper kiváló antioxidáns forrás és persze nagyon finom. A crumble pedig, mint tudjátok elég egyszerű elkészíteni és nem kell hozzá nagy cukrász tudás. Az epres crumble az idei kedvenc süteményem. Mutatom, te hogyan tudod elkészíteni:

Hozzávalók:
- 170 g liszt
- 140 g zabpehely
- 1/2 tk sütőpor
- csipet só
- 130 g vegán vaj vagy margarin
- 300 g fagyasztott vagy friss eper
- 1 ev. étkezési keményítő
- 1 cs. vaníliás cukor
- 40 g barna nádcukor
- 2 ev. citromlé
- víz
Epres crumble elkészítése:
Az epres ha fagyasztott, akkor tedd egy kis lábasba és közepes hőfokon melegítsd fel. Ahogy levet eresztett add hozzá a cukrokat és a citromlevet. Majd ha teljesen felolvadt, fakanállal törd össze az epreket. Add hozzá a kevés vízzel elkevert keményítőt és folyamatos keverés mellett forrald fel. 1 percig keverd még, aztán vedd le a tűzhelyről.
Ha friss eprest használsz, akkor kockázd fel, ugyan úgy tedd egy lábasba, mehet hozzá a cukor és a citromlé és egy löttyintésnyi víz. A többi ugyanaz.
Kapcsold be a sütőt 175 °C-ra. Egy 20×20-as tepsit bélelj ki sütőpapírral. (a méret változhat, így az alap magassága is változni fog.)
Az alaphoz minden száraz anyagot keverj össze, majd add hozzá a hideg felkockázott vajat. A kezeddel morzsold szét, és addig folytasd a folyamatot, amíg szinte mindenhol lesz vaj. Öntsd a tepsibe, de az 1/3-át hagyd meg a tetejének.
Alaposan nyomkodd le a kezeddel, legyen szép egyenletes a felülete. Majd öntsd rá az epres szószt. Erre pedig morzsold rá a többi zabpelyhes keveréket.
Tedd a sütőbe 30-35 percre. Enyhén aranybarna lesz a teteje. Várd meg, amíg teljesen kihűl és szeleteld fel.
Elkészültél az epres crumble szelettel.

Kellemes sütögetést,
Anna