Extra gyors vacsora

Uborkás - szezámmagos- tésztasaláta

Extra gyors vacsora: uborkás, szezámmagos tésztasaláta

Ebben a nagy melegben ki vágyik a konyhába órákig? Még én sem! A gyomrunknak is jót tesz egy-egy könnyű fogás, mint ez az extra gyors vacsora. Az uborkás, szezámmagos tésztasaláta tökéletes választás, ha szereted az ázsiai ízeket, gyorsan szeretnél ételt az asztalra tenni! Ráadásul gluténmentesen is elkészíthető! Gyerünk nézd meg a receptet!

Hozzávalók:

  • 1 kígyóuborka
  • 1 csomag choi mein tészta/vagy üvegtészta, ha gluténmentesen készíted
  • Koriander friss vagy fagyasztott
  • 1 lime leve

Szósz:

  • 2 ev. rizsecet
  • 2 ev. szójaszósz / tamari szósz, ha gluténmentesen készíted
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ev. frissen reszelt gyömbér
  • 2 ev. juharszirup
  • ½ tk sriracha szósz
  • 1 ev. szezámolaj vagy olivaolaj

Az extra gyors vacsora elkészítése:

A tésztát tedd fel főni a csomagoláson írtak alapján.

Mindeközben a szósz hozzávalóit keverd össze egy tálba.

Az uborkát vágd apró kis szeletekre, gyufaszálakra vagy ha van spirálozód, akkor használd bátran.

Ha kifőtt a tészta, akkor add hozzá az uborkát, friss koriandert és keverd össze. A szósz felét öntsd rá és ezzel is forgasd össze.

Tálaláskor, locsold még meg a szósszal és frissen facsart lime levével.

Tényleg extra gyors vacsora lett nem?

Plusz tipp: tehetsz rá aprított zöldhagymát, serpenyőben pirult tofuval is feldobhatod!

Ha elkészültél vele, fotózd le, tedd fel instagram storyba és jelölj be, hogy lássam, te hogyan készítetted el!