A padlizsánkrém egyszerű, szinte elronthatatlan, mégis van egy-két trükk, amit érdemes betartani, hogy igazán fantasztikus krémet kapj. Növényi alapokon is könnyen elkészíthető, hiszen vegán majonéz kapható a boltokban, vagy magunk is elkészíthetjük. Ha kíváncsi vagy a receptre, akkor görgess lejjebb!

Hozzávalók:

  • 2 db közepes padlizsán
  • 1 kicsi fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma (vagy 3-4 gerezd)
  • friss citromlé
  • kb 1 dl vegán majonéz
  • só, fekete bors

Elkészítés

Mosd meg a padlizsánokat és kapcsold be a sütőt 200 °C-ra.

Csomagold be a fokhagyma fejet vagy gerezdeket héjastól alufóliába és egy kevés extraszűz olivaolajat önts bele. Tedd be a sütőbe a padlizsánokat és a fokhagymát.

Az első tipp:

 A padlizsánokat szinte feketedésig kell sütni. Belül krémesnek kell lenni.

A fokhagymát érdemes hamarabb kivenni, nehogy kiszáradjon.

A vöröshagymát nagyon apróra vágd és a vágódeszkán sózd be. Hagyd ott.

Ha készen van a padlizsán, akkor várd meg, amíg kihűl, aztán húzd le a héját. Tedd egy tálba, add hozzá a sült fokhagymát, sót, borsot, friss citromlevet (kb 1 ev.), majonézt. 

A második tipp:

A padlizsánt nem szabad fém eszközzel pürésíteni, mert megfeketedik és keserűbb lesz.

Miután összekeverted a padlizsánt a fűszerekkel. Add hozzá a hagymát is és keverd jól el.

Kóstolgasd és ha kell fűszerezd még meg.

Jó étvágyat,
Anna

 

A videót instagrammon és facebookon is láthatjátok!

Heti hírlevél

Szeretsz kertészkedni? 

Most kezded el és tanácstalan vagy, hogy mit, hogyan kellene csinálni?

Gyere és tanulj velem!

Ha szeretnél több információt, ha betekintést szeretnél a kertembe, akkor kattints a gombra.