A padlizsánkrém egyszerű, szinte elronthatatlan, mégis van egy-két trükk, amit érdemes betartani, hogy igazán fantasztikus krémet kapj. Növényi alapokon is könnyen elkészíthető, hiszen vegán majonéz kapható a boltokban, vagy magunk is elkészíthetjük. Ha kíváncsi vagy a receptre, akkor görgess lejjebb!

Hozzávalók:

  • 2 db közepes padlizsán
  • 1 kicsi fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma (vagy 3-4 gerezd)
  • friss citromlé
  • kb 1 dl vegán majonéz
  • só, fekete bors

Elkészítés

Mosd meg a padlizsánokat és kapcsold be a sütőt 200 °C-ra.

Csomagold be a fokhagyma fejet vagy gerezdeket héjastól alufóliába és egy kevés extraszűz olivaolajat önts bele. Tedd be a sütőbe a padlizsánokat és a fokhagymát.

Az első tipp:

 A padlizsánokat szinte feketedésig kell sütni. Belül krémesnek kell lenni.

A fokhagymát érdemes hamarabb kivenni, nehogy kiszáradjon.

A vöröshagymát nagyon apróra vágd és a vágódeszkán sózd be. Hagyd ott.

Ha készen van a padlizsán, akkor várd meg, amíg kihűl, aztán húzd le a héját. Tedd egy tálba, add hozzá a sült fokhagymát, sót, borsot, friss citromlevet (kb 1 ev.), majonézt. 

A második tipp:

A padlizsánt nem szabad fém eszközzel pürésíteni, mert megfeketedik és keserűbb lesz.

Miután összekeverted a padlizsánt a fűszerekkel. Add hozzá a hagymát is és keverd jól el.

Kóstolgasd és ha kell fűszerezd még meg.

Jó étvágyat,
Anna

 

A videót instagrammon és facebookon is láthatjátok!

Ingyenes receptek

Szeretnél 19 ingyenes receptet? 

Amiket még sehol se osztottam meg?

Ráadásul különleges, minden évszakra való recepteket?

Na kéred?

IMG_2999