Fokhagymás, fűszeres babkrém

tojásmentes - tejmentes - gluténmentes

Pikánsan fokhagymás, fűszeres ez a babkrém, amit rákenhetsz pirítósra, de salátához, fasírthoz is fogyaszthatod! Az egyik legfinomabb kence, amit valaha készítettem. Extra szűz olivaolajjal meglocsolva, friss petrezselyemmel és oregánóval fűszerezve… hm, ezt igazán érdemes kipróbálni!

Hozzávalók:

  • 1 konzerv fehérbab
  • só, bors ízlés szerint
  • friss petrezselyem, oregánó vagy szárított
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 ev. friss citromlé
  • 1-2 ev. extra szűz olivaolaj

Elkészítés

Vedd elő a késes aprítót. A babot szűrd le és mosd át. Tedd az aprítóba. A fokhagymát pucold meg és vágd össze nagyobb darabokra. Ez is mehet a gépbe.

Facsarj rá egy evőkanálnyi citromlevet, sózd és borsozd. Adj hozzá egy nagy csipet friss petrezselymet, oregánót, de használhatsz szárítottat is. 1-2 tk elég lesz.

Locsold meg egy kevés extra szűz olivaolajjal és turmixold krémesre.

Tedd egy tálba, készítsd bele mélyedést, locsold meg extra szűz olivaolajjal, plusz borssal és friss aprított petrezselyemmel. Jól áll neki még a chili pehely is.

Jó étvágyat,
Anna