Van úgy, hogy valami egészen egyszerű, csokis süteményt akarunk enni. Persze sokszor számít, hogy egészséges is legyen, esetleg az érzékenyégünkhöz is passzoljon. Én is így voltam ezzel, amikor elkészítettem a gluténmentes cukkinis brownie receptet.
Hozzávalók:
- 1 nagyobb cukkini – hámozva reszelve egy csészényi
- 125 g mogyoróvaj vagy mandulavaj
- 60 g mandulaliszt
- 60 g natur kakaópor
- 100 g nádcukor – vagy olyan édesítő, amit használsz
- 1 nagy evőkanál agave/rizsszirup/datolyaszirup/méz
- 2 ev. kókuszolaj
- ½ tk sütőpor
- nagy csipet só
Cukkinis brownie elkészítése:
Kapcsold be a sütőt 180°C-ra. Egy kisebb tepsit (20×30 cm) bélelj ki sütőpapírral. A cukkinit hámozd meg és reszelt le kicsi sajtreszelőn.
Picit sózd be és tedd élre. Addig mérd ki az összes alapanyagot.
Nyomkodd ki a cukkinit és egy közepes tálba tedd át. Add hozzá az összes hozzávalót és keverd el alaposan.
Öntsd át az egészet a tepsibe, egyengesd el és tedd be a sütőbe.
Süsd nagyjából 30 percig, nézz rá. Ragacsosabb lesz, mint a sima brownie, ne süsd túl. 40 perc már sok lesz neki.