Szeretnél egy gyors és finom zöldség fasírtot a nyári saláta mellé? Vagy a héjában sült újburgonya mellé, egy kis humusszal? Hm… ajánlom a gluténmentes lilakáposztás fasírtot, mert ez pont ilyen.
Kapcsold be a sütőt 180 °C-ra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
A lilakáposztát és a cukkinit reszeld le.
Nekem a késes aprítóhoz járt reszelő kiegészítő is, így azzal gyorsabb a munka.
A cukkinit sózd be és tedd félre pár percre.
A lilakáposztát kevés vízen párold meg nagyjából 10 perc alatt egy lábasban. A cukkinit nyomkodd ki és tedd a káposztához. Add hozzá a fűszereket, a zablisztet, utifűmaghéjat, csicseriborsólisztet.
Ha nehezen állna össze, akkor a szárazanyagokból tegyél még. Az utifűmaghéjjal óvatosan érdemes bánni, mert nagyon be tudja sűríteni az ételt.
Keverd alaposan össze, majd a kezeddel formázz belőlük kisebb gombócokat. Én a tepsin még lenyomkodtam, hogy könnyebben átsüljenek.
Sorakoztad a tepsire és süsd nagyjából 20 percig, de érdemes rá odafigyelni, mert a káposzta hamar megéghet.
Szeretsz kertészkedni?
Most kezded el és tanácstalan vagy, hogy mit, hogyan kellene csinálni?
Gyere és tanulj velem!
Ha szeretnél több információt, ha betekintést szeretnél a kertembe, akkor kattints a gombra.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.
More information about our Cookie Policy