Akkor folytatódjon a cukkini recept özön 🙂

Egy nagyon egyszerű és gyors, laktató ételt készítettem és osztok meg most veletek. Töltött cukkinit ezer módon el lehet készíteni, bármivel meg lehet tölteni és bármit lehet hozzá enni. Nem beszélve a fűszerezésról, tehát bátorítalak téged is arra, hogy saját magad igényeihez igazodva úgy fűszerezz, ahogy csak szeretnél. Amit én leírok csak egy irány mutatás, hidd el én se szoktam követni a saját receptjeimet 🙂 Pont ezért sose eszünk két ugyanolyan lasagne-t, dahl-t, vagy töltött cukkinit.

Na de lássuk a receptet 🙂

Hozzávalók:

  • 2 kisebb vagy egy közepes cukkini
  • 4-5 kisebb fej gomba
  • 2-3 db nagyobb fej paradicsom, vagy több kisebb
  • egy kis lilahagyma/vörös
  • egy duci gerezd fokhagyma
  • fél kocka natúr/füstölt tofu (kihagyható)
  • só, bors
  • egy marék friss bazsalikom, oregánó/ ízlés szerint szárított, de ne sajnáld
  • egy nagy evőkanál tahini
  • fél citrom
  • extra szűz olivaolaj
  • só, cayenne bors (vagy chili)
  • víz

A lilahagymát egy kevés vízen párold meg és dobd hozzá a kis darabokra vágott gombát. Pirítsd meg, majd add hozzá a szintén kis darabokra vágott paradicsomokat. Ezzel is pirítsd, de engedd, hogy legyen egy kis leve. Morzsold bele a tofut, ha használsz, majd a friss aprított fűszereket. Sózd és borsozd is meg és csak a végén add hozzá a fokhagymát.

Közben a cukkinit hosszában vágd félbe, kanalazd ki és ha magos akkor azt dobd ki, ha jónak ítéled add a raguhoz.

Kapcsold be a sütőt 200 fokra, vegyél elő egy fedeles jénait. Egy kevés olajat önts az aljára. Ha nincs fedeles jénaid, akkor egy tepsibe rakd és keress egy rávaló másik tepsit, legvégső esetben marad az alufólia (ne használd gyakran).

Tedd bele a cukkini hajókat és töltsd meg a raguval. Süsd kb: 20-30 percig, majd 10 percig fedő nélkül.
Mindeközben a tahinit keverd el a citromlével, fűszerekkel, egy kevés friss bazsalikommal, oregánóval és vízzel. Adj hozzá egy tk extra szűz olívaolajat is. Majd ha kisült a cukkini, locsold meg vele.

plusz:

Vágj szeletekre egy édesburgonyát, sózd, borsozd és locsold meg egy nagyon kevés olívaolajjal és süsd a sütőben 200 fokon kb: 20 percig.

Készíts egy nagy tál salátát. Több féle salátából, spenótból, céklalevélből, adj hozzá uborkát, paradicsomot, hagymát és amit csak szeretnél.

Tálald a sült édesburgonyával és salátával.

Jó étvágyat!
Anna

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ingyenes receptek

Szeretnél 19 ingyenes receptet? 

Amiket még sehol se osztottam meg?

Ráadásul különleges, minden évszakra való recepteket?

Na kéred?

IMG_2999