Húsz percem volt ebédet főzni és 5 percem megenni, aztán rohantam is tovább egy lakás megbízásra. Pont az ilyen „vészhelyzetekre” tettem el néhány csomag vöröslencséből készült tésztát, hiszen egy darabig glutén-, kukorica mentesen kell ennem. Az utóbbi időben pedig elég sokszor nyúltam egy gyorsan elkészíthető receptemhez. Azonban „sima” paradicsomos tészta recept még nem található meg az oldalon. Ez nem maradhatott így 🙂 Lássuk:
Hozzávalók:
- 500 g (vöröslencse) tészta
- 1 konzerv darabolt paradicsom
- 3 evőkanál sűrített paradicsom
- egy nagy marék szárított paradicsom
- házi szárított oregánó
- házi szárított bazsalikom
- só, bors
- 1 gerezd fokhagyma
A tésztát tedd fel főni, és főzd a csomagolás szerint készre. A szószhoz egy lásba öntsd a darabolt parit, a sűrített parit, a fűszereket, fokhagymát. Főzd néhány percig, hogy elfőjjön a leve egy kicsit. Majd add hozzá a felaprított szárított paradicsomot is. Kavarj rajta néhányat és kész.
Jó étvágyat,
Anna
Pingback: Gombás vegán carbonara -