A házi csokipuding elkészítése pofon egyszerű, ráadásul pontosan tudod, hogy mi van benne. Variáálhatod, hogy mennyire legyen sűrű vagy csokis, de adhatsz hozzá kókuszreszeléket is és készíthetsz bounty pudingot. Vagy gyümölcsből akármilyen ízűt. Viszont ez a házi csokipuding a legkrémesebb, amit valaha ettem, szóval ha kíváncsi vagy a receptre görgess lejjebb!

Hozzávalók 4 adag:

  • 450 ml növényi tej (mandula, zab)
  • 50 ml kókuszkrém
  • 40 g keményítő
  • 50 g étcsokoládé
  • 100 g cukor (nádcukor)
  • 1 csapott ev. kakaópor
  • csipet só

Házi csokipuding elkészítése:

A keményítőt mérd ki egy kis edénybe, öntsd hozzá a tejet és a kókuszkrémet, majd habverővel keverd csomómentesre.

Add hozzá a sót, cukrot és keverd el. Kapcsold be a tűzhelyet és kezd el melegíteni. Folyamatos keverés mellett melegítsd.

Közben az étcsokoládét vágd fel minél apróbbra és öntsd bele. 

Folyamatos keverés mellett főzd sűrűre.

Porciózd ki tetszőleges tálkába, pohárba és tedd a hűtőbe 2 órára. Díszítheted friss vagy fagyasztott gyümölccsel, tejszínhabbal.

Tipp:

Ez egy átlagos puding sűrűségű. Ha sűrűbbre szeretnéd, akkor még 1 tk keményítőt tegyél bele, ha hígabban szereted, akkor 20-25 g keményítőt használj.

Jó étvágyat,
Anna

A Valentin-napi különkiadásban egy ínycsiklandozó trüffel receptet is találsz! Csapj le rá, hiszen csak február 14-ig elérhető!

Ingyenes receptek

Szeretnél 19 ingyenes receptet? 

Amiket még sehol se osztottam meg?

Ráadásul különleges, minden évszakra való recepteket?

Na kéred?

IMG_2999