Sziasztok!
Hoztam nektek egy újabb reggeli ötletet, a neve hash. A hash egy burgonyás, eredetileg húsos, hagymán pirított étel. Magyarul valahogy úgy írnám le, hogy pirított burgonyás tál zöldségekkel. Laktató, tele van szénhidráttal és fehérjével, ami a nap első étkezésénél kell is. Tehetsz bele többféle zöldséget, fűszerezheted bazsalikommal, majoránnával, ami van otthon.
Hozzávalók 2 főre:
- 2 ek. olivaolaj
- 3 db közepes édesburgonya
- 2 db közepes piros burgonya
- 2 db közepes gomba
- 1/2 kaliforinai vagy kápia paprika
- 1 szál újhagyma
- fokhagymapor
- só
- bors
- fűszerpaprika
- nagyobb csipet szárított petrezselyem, oregánó
- fél avokádó/hummusz/tahini
Elkészítése:
A krumplikat előző este süsd meg sütőben sóval, borssal és egy kevés fűszerpaprikával. 200 °C-on 20-25 percig sütöttem. Természetesen édesburgonya helyett sima burgonyából is készítheted.
Egy serpenyőben kevés olajon kezd pirítani a karikára vágott újhagymát, a szeletelt gombát és a paprikát. Ha szép színe lett, szórd meg petrezselyemmel, oregánóval, fokhagymaporral, borssal. Keverd alaposan el, hogy mindenhol érje a zöldségeket. Öntsd hozzá a készre sült krumplit és pirítsd össze.
Szedd tányérra és locsold meg tahinivel vagy szedj mellé humuszt. Esetleg szeletelt avokádóval is eheted. Nagyon jól illik hozzá a gyümölcs tea
Jó étvágyat!
Anna