Sziasztok!

Hoztam nektek egy újabb reggeli ötletet, a neve hash. A hash egy burgonyás, eredetileg húsos, hagymán pirított étel. Magyarul valahogy úgy írnám le, hogy pirított burgonyás tál zöldségekkel. Laktató, tele van szénhidráttal és fehérjével, ami a nap első étkezésénél kell is. Tehetsz bele többféle zöldséget, fűszerezheted bazsalikommal, majoránnával, ami van otthon.

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 ek. olivaolaj
  • 3 db közepes édesburgonya
  • 2 db közepes piros burgonya
  •  2 db közepes gomba
  • 1/2 kaliforinai vagy kápia paprika
  • 1 szál újhagyma
  • fokhagymapor
  • bors
  • fűszerpaprika
  • nagyobb csipet szárított petrezselyem, oregánó
  • fél avokádó/hummusz/tahini

Elkészítése:

A krumplikat előző este süsd meg sütőben sóval, borssal és egy kevés fűszerpaprikával. 200 °C-on 20-25 percig sütöttem. Természetesen édesburgonya helyett sima burgonyából is készítheted.

Egy serpenyőben kevés olajon kezd pirítani a karikára vágott újhagymát, a szeletelt gombát és a paprikát. Ha szép színe lett, szórd meg petrezselyemmel, oregánóval, fokhagymaporral, borssal. Keverd alaposan el, hogy mindenhol érje a zöldségeket. Öntsd hozzá a készre sült krumplit és pirítsd össze.

Szedd tányérra és locsold meg tahinivel vagy szedj mellé humuszt. Esetleg szeletelt avokádóval is eheted. Nagyon jól illik hozzá a gyümölcs tea

Jó étvágyat!

Anna

Heti hírlevél

Szeretsz kertészkedni? 

Most kezded el és tanácstalan vagy, hogy mit, hogyan kellene csinálni?

Gyere és tanulj velem!

Ha szeretnél több információt, ha betekintést szeretnél a kertembe, akkor kattints a gombra.