Nem csak húsvétra, hanem akár az őszi bekuckózos napokra is is tökéletes ez a péksüti! Finom sült illatok a konyhában, puha, omlós kelt tészta… készíts te is néhány aranyos kis nyuszi alakú tekercset a következő reggelire! Nagyszerű kiegészítői minden összejövetelnek, és rendkívül egyszerűen elkészíthetők.

Hozzávalók:

  • 500 g búzaliszt
  • 1cs. szárított élesztő
  • 1 tk nádcukor
  • 1 ev. porcukor
  • 1 tk só
  • 250 ml langyos víz
  • 60 ml (1/4 csésze) étolaj vagy kókuszolaj
  • 2 púpos ev. almaszósz (adliban is kapható)

Húsvéti nyuszi tekercsek elkészítése:

Önts meleg (nem forró!) vizet egy keverőtálba vagy a dagasztógépbe. Add hozzá az élesztőt, a cukrot, a sót, az olajat és a lisztet.

Gyúrd alacsony-közepes sebességgel körülbelül 4 percig, amíg sima tészta nem lesz. A tésztának sűrűnek, de lágynak és csak enyhén ragadósnak kell lennie. Amikor leválik a tál oldaláról, készen is van.

Helyezd a tésztát egy kivajazott tálba, és fordítsd meg a tésztát, hogy minden oldalát bevonja. Fedd le konyharuhával és tedd meleg helyre. Nagyjából 1 órát keleszd, amíg duplájára nem nő.

Miután megkelt, óvatosan nyomkodd át. Vedd ki a tésztát a tálból, és borítsd enyhén lisztezett felületre. A tésztát 6 egyenlő részre oszd.

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Tegyél egy tepsire sütőpapírt. Minden tésztagolyót sodorj ki.

Vágj le egy kis darabot a végéről és formáld golyóvá a farok számára. Hajtsd félbe a sodrot tésztát, és lazán csavard meg kétszer, hogy kialakítsd a nyuszi testét. Tedd a tepsire, és nyomd le egy kicsit a fülét, nehogy túl magasra emelkedjen.

A nyuszi farok elkészítéséhez a tésztagolyót a csavar hajtogatott végébe tedd. Ismételd meg a maradék tésztával, hogy 6 nyuszi legyen. A nyuszikat 5-10 percig keleszd.

A videót a tiktokon megnézheted. Kattints ide!

Kend meg növényi tejjel és a farok részt szórd meg durva sóval vagy szezámmaggal.

Süsd a nyuszikat 23-25 percig, amíg a tetejük aranybarna nem lesz, a széle pedig megsült. Amikor elkészültek, vedd ki a tekercseket a sütőből, és mindegyik meleg nyuszit kend meg vajjal.

Jó étvágyat,

Anna

Heti hírlevél

Szeretsz kertészkedni? 

Most kezded el és tanácstalan vagy, hogy mit, hogyan kellene csinálni?

Gyere és tanulj velem!

Ha szeretnél több információt, ha betekintést szeretnél a kertembe, akkor kattints a gombra.