Fél órám volt, hogy gyorsan megfőzzek, és amit találtam itthon összedobtam, mondván ezek mindig nagyon jól sikerültek eddig is.
Valami hasonló receptem van már fent, megszállottja lettem a currynek újra. Úgy négy-öt éve nagyon nem szerettem, de most… a kurkumával együtt majdnem mindenbe teszem 🙂
A zöldségek aránya változtatható, vagy maguk a zöldségek is. Ez tényleg egy mi van a hűtőben típusú vacsora volt 🙂
Hozzávalók:
- egy közepes cukkini
- egy kápia paprika vagy kaliforniai paprika
- 9 db kisebb nagyobb gomba, kb. 300-400g
- 1db vöröshagyma
- 2 bögre jázmin rizs vagy másmilyen
- só, bors
- 1 tk curry
- 1/2 tk kurkuma
- 2 dl zabtejszín vagy bármilyen más növényi tejszín
A rizst sóval és borssal kétszeres mennyiségű vízben felteszem főni. A hagymát kockázom és egy kevés kókuszzsíron megpárolom alacsony lángon, fedő alatt. Felaprítom a zöldségeket, mindent kisebb egyforma darabokra. Amikor a hagymának már kezd színe lenni, akkor tekerek rá frissen őrölt borsot, sót megszórom curryvel és kurkumával. Hagyom, hogy egy kicsit együtt párolódjanak. Ahogy megcsapja az orromat a curry finom illata, beleszórom az aprított paprikát. Körülbelül két percig párolom, öntök alá egy kis vizet, majd belezúdítom a gombát is. Megborsozom újra és jól összekeverem. Ahogy összeesnek a kis gomba darabok, mehet bele a cukkini is. Újra fűszerezem az egészet, keverek rajta néhányat és magas lángon pirítom, főzöm. Olyan 5 perc után beleöntöm a 2dl zabtejszínt és egy kis vizet. Jól felforralom és kóstolom, ha kell utána sózok.
Rizzsel tálalom és már eszem is!
Jó étvágyat!
Anna