Harry Potter és a titkok kamrája részben járunk épp. Elkészült a százfűlé főzet, be kellene osonni a Mardekár házba. Hermione van olyan rafkós és elkészítette a tökéletes jó éjt muffinokat Craknak és Monstrónak. Akik persze, azonnal be is habzsolták. Íme az én vegán változatom, kellemesen levendulásan, egy pihentető sziesztához.
Hozzávalók: 12 db
- 300 g liszt
- 1 cs sütőpor
- 200g cukor
- csipet só
- 1/3 csésze olaj
- 1/2 csésze növényi tej
- 1/2 csésze levendula tea (1 mokkás kanál szárított levendula+1/2 csésze víz)
- 1 ek. almapüré
- 1 marék aszalt vörösáfonya
Elkészítése:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
Egy közepes tálba mérd ki a lisztet, amit érdemes szitálni hogy több levegő kerüljön bele. Mérd ki hozzá a többi száraz hozzávalót, a cukron kívül.
Készítsd el a levendula teát. Forralj vizet, egy bögrébe tegyél 1 mokkáskanálnyi szárított levendulát és önts rá fél csészényi forró vizet. Nagyjából 1 percig áztasd majd szűrd egy tálba. Ehhez keverd a többi folyékony hozzávalót a cukorral egyetemben.
Aztán a két tál tartalmát öntsd össze. A végén add hozzá az áfonyát, ezzel is gyorsan elkeverve.
Egy muffin sütőformát bélelj ki muffin papírokkal és tölts meg őket 3/4-ig. Mehet a sütőbe nagyjából 22-25 percig. Szép barnának kell lennie a tetejének. Rácsra téve hűtsd ki.
Kellemes sütést,
Anna