Kedvenced lesz ez az enyhén ecetes, kapros karfiol leves, ami a krémes vegán tejföl teszi igazán téli levessé.
Létezik a román pacal leves, a ciorba de burta azaz a pacal csorba leves, arról jutott az eszembe ez a recept. Rizsecettel készítettem, így nem olyan erősen ecetes. Friss kaporral még jobb. 

Hozzávalók:

  • 2 ev. olivaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 közepes szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 1 kis fej karfiol
  • 3 közepes burgonya
  • 3 l víz
  • 3-4 ev. rizsecet/almaecet
  • só, őrölt fekete bors
  • 2 tk szárított kapor vagy egy kis csokor friss
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2 ev. liszt
  • kevés víz

Elkészítése

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsd fel, majd egy kevés olajon dinszteld meg. Majd add hozzá a felkockázott sárgarépát, fehérrépát és egy kis ideig pirítsd meg, majd öntsd fel vízzel. Sózd, borsozd ízlés szerint és főzd pár percig. Ezután add hozzá a karfiolt, krumplit és a kaprot.

Főzd készre.

A tejfölt a liszttel és a vízzel keverd simára, hogy enyhén folyós legyen. Majd add hozzá a leveshez, folyamatos keverés mellett.
Forrald egy percig, ezután add hozzá az ecetet is és főzd még egy percig.
Ezután már készen vagy.

Jó étvágyat,
Anna

Heti hírlevél

Szeretsz kertészkedni? 

Most kezded el és tanácstalan vagy, hogy mit, hogyan kellene csinálni?

Gyere és tanulj velem!

Ha szeretnél több információt, ha betekintést szeretnél a kertembe, akkor kattints a gombra.