Karfiol gyros tortillában

Ettél már karfiolból készült gyrost? Ha nem akkor érdemes kipróbálnod, hiszen nagyon egyszerű, finom és laktató! Ráadásul nagyon egészséges is, a rengeteg zöldséggel! Pitával, sültkrumplival vagy ahogy én készítettem tortillával is ínycsiklandozó lesz! Gyere és nézd meg a karfiol gyros hozzávalóit!

Hozzávalók

  • 1 fej karfiol

Pác:

  • 3 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • nagy citrom leve
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál vörös-vagy fehérbor ecet
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 tk hagymapor
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk szárított rozmaring
  • 1 teáskanál só
  • ½ teáskanál őrölt fekete bors
  • ½ tk füstölt paprika
  • ½ teáskanál őrölt koriander
  • csipetnyi cayenne bors, opcionális

Gyros összeállításához:

  • 6 pita (vagy tortilla)
  • vegán tzatziki szósz (vegán joghurt, uborka, kapor, só, fehérbors,
  • koktélparadicsom, szeletelve
  • ½ uborka, szeletelve
  • ½ kis lilahagyma, finomra szeletelve
  • saláta

Karfiol gyros elkészítése

A karfiol szed szét kisebb rózsákra és tedd egy nagy keverőtálba. A páchoz a hozzávalókat keverd ki és öntsd a karfiolrózsákra. Alaposan forgasd össze és tedd félre egy 30 percre, szobahőn.

Addig készítsd el a tzatzikit. Reszelj le fél kígyóuborkát, adj hozzá 3-4 evőkanál vegán joghurtot (vagy tejfölt, ha nincs joghurt), tegyél bele kaprot, sót és fehérborsot. Alaposan keverd ki és tedd a hűtőbe felhasználásig.

A karfiolokat tedd egy sütőpírral bélelt tepsire és tedd be sülni 210-215 °C-ra, nagyjából 20-25 percre.

Ha megsültek, hagyd kicsit hűlni.

A pitát vágd félbe, de ne teljesen, csak, hogy meg lehessen tölteni. A paradicsomot, lilahagymát, uborkát szeld vékonyra fel, a salátát most meg.

Ha tortilla-t használsz, akkor száraz forró serpenyőbe pillanatok alatt melegítsd fel.

Pakolj mindent bele a pitába vagy tortillába és fogyaszd egészséggel!

Jó étvágyat,
Anna

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ingyenes receptek

Szeretnél 19 ingyenes receptet? 

Amiket még sehol se osztottam meg?

Ráadásul különleges, minden évszakra való recepteket?

Na kéred?

IMG_2999