Egy egyszerű, könnyed „saláta”, ami marinált fokhagymával és lencsével egészül ki. Hm… mennyei! Vacsorára egy könnyed Irsait ajánlok mellé, ebédre pedig egy hűs limonádét, sok citrommal és mentával!

Hozzávalók:

  • 150 g lencse (barna vagy zöld francia lencse)
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 db babérlevél
  • só, bors
  • 2 ev. olivaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • csipet köménymag
  • 1/2 tk koriander mag egész
  • 1-2 ev. akármilyen ecet (fehérbor, sima, alma)
  • egy nagy marék friss fűszernövény (bazsalikom, menta, kapor, petrezselyem, oregánó)
  • 1 kis fej saláta (fejes, római, tarka)
  • friss zöldségek (retek, uborka, koktélparadicsom, újhagyma)

Elkészítése:

A lencsét kétszeres mennyiségű vízbe rakd fel főni, a vöröshagymát vágd négyfelé és tedd a vízbe, sózd és a babérlevelet is add hozzá.

A salátát mosd meg és csepegtesd le, a fűszernövényekkel is ugyanígy járj el.

A fokhagymát vékony szeletekre vágd fel, egy kis serpenyőben hevíts olivaolajat, szórd bele a kömény-és koriandermagot, egy-két tekerés friss borsot is adhatsz hozzá. Pirítsd pár másodpercig, majd add hozzá a felszeletelt fokhagymát is. Közepes hőfokon barnítsd meg és azonnal öntsd ki egy kis tálba, mert a serpenyőben tovább fog sülni.

Ha a lencse éppen hogy megfőtt, szűrd le és csak egy kicsit, de mosd át hideg vízzel. Tedd egy tálba, öntsd le a fokhagymás olajjal, keverd át alaposan. A salátát tépkedd kis darabokra, a friss zöldségeket darabold tetszőleges méretűre és keverd össze a lencsével. A friss fűszernövényeket aprítsd fel, szórd a salátára, locsold meg ecettel és már fogyaszthatod is, akár pirítóssal, magában, vagy pitába töltve is finom.

Jó étvágyat,
Anna

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ingyenes receptek

Szeretnél 19 ingyenes receptet? 

Amiket még sehol se osztottam meg?

Ráadásul különleges, minden évszakra való recepteket?

Na kéred?

IMG_2999