A fókuszban a lablabi, egy ízletes csicseriborsóleves, mely Tunézia gasztronómiájának egy igazi gyöngyszeme. Fűszeres, laktató és mennyei ez a csicseriborsóleves. Tunéziában általában az olcsóbb éttermekben szolgálják fel, valószínűleg az egyszerűsége, „paraszti” jellege miatt. Viszont, ha egyszer kipróbálod, az biztos, hogy rendszeresíteni fogod!

Hozzávalók:

  • 400 g konzerv csicseriborsó (1 konzerv)
  • 1 nagy fej vörös vagy lilahagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes édesburgonya
  • 1 liter zöldségleves alaplé
  • 2ev. olaj
  • csipet római kömény (ha szereted akkor 1/2 tk)
  • 1 tk kurkuma
  • 2 tk pirospaprika
  • 1tk füstölt pirospaprika
  • só, bors
  • 1/2 citrom leve
  • petrezselyem/koriander
  • kovászos kenyér

Elkészítése

A hagymát pucold meg, majd vágd apró darabokra.

Egy lábasban melegíts fel 2 evőkanál olajat, majd dobd rá a hagymát és dinszteld meg alacsony hőfokon, fedő alatt.

Eközben szűrd le a csicseriborsót és mosd is át. Az édesburgonyád hámozd meg és vágd kisebb kockára.

Az üvegesre párolt hagymára szórd a fűszereket – a petrezselyem vagy korianderen kívül – reszeld rá a fokhagymát is és keverd jól át. 

Öntsd rá a csicseriborsót, az édesburgonyát és a zöldséglevesalaplevet. 

Főzd addig, amíg az édesburgonya meg nem puhul.

Tetszőlegesen egy kicsit beleturmixolhatsz botmixerrel, én ezt elhagytam.

Tálaláskor szelj 1-2 szelet szikkadtam kovászos kenyeret és tépkedd szét, majd szedd rá a levest!

Ennek híján, csak pirítsd meg a (kovászos) kenyered és azt edd hozzá.

Jó étvágyat
Anna

Heti hírlevél

Szeretsz kertészkedni? 

Most kezded el és tanácstalan vagy, hogy mit, hogyan kellene csinálni?

Gyere és tanulj velem!

Ha szeretnél több információt, ha betekintést szeretnél a kertembe, akkor kattints a gombra.