A már hagyományos hummusz, muhammara mellé szerettem volna készíteni egy másik szendvics „belevalót” itthonra, így született meg a laskagombás curry. Na azért egy kis youtube is hozzátett a dologhoz. Valamelyik este nagyon nem tudtam elaludni, így egy kis böngészés után jött velem szembe a csirkés curry, amit szendvicsbe raktak. Tudtam, hogy ezt meg kell csinálnom növényi alapokon is. Jelentem sikerült, de győződj meg te magad is róla:
Hozzávalók:
- 200g laskagomba
- 1/2 konzerv darabolt ananász
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-2 ev. olivaolaj
- 1 nagy evőkanál majonéz
- 1 nagy evőkanál joghurt
- 1 tk dijoni mustár
- 1/2 tk kurkuma
- csipet őrölt koriandermag
- 1/2 csapott tk currypor
- 2 szelet (gluténmentes) kenyér
- saláta, uborka, paradicsom
Elkészítése:
Egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, add hozzá az apróra vágott hagymákat és lassan párold meg. Mindeközben a a gombát tépked csíkokra, és ha üveges a hagyma öntsd rá, sózd és borsozd, add hozzá a kurkumát és az őrölt koriandermagot. Kevergesd, rázogasd és picit pirítsd meg. Kb 5 perc múlva öntsd egy tálba, várj egy kicsit, hogy lejjebb hűljön, majd add hozzá az ananászt, a joghurtot, a majonézt, a mustárt és a curry-t. Keverd össze alaposan, majd 30 percre tedd a hűtőbe.
Pirítsd meg a kenyeret, a gombás curry-ből 2-3 evőkanálnyit tegyél rá, rakj rá salátát és uborkát, ha van paradicsomot is.
Mennyei vacsora vagy reggeli lesz belőle, próbáld ki 🙂
Jó étvágyat!
Anna