Ha maradt még sütőtököd, akkor készíts belőle, egy igazán lélekmelengető curry-t. Ennek az ételnek az előnye, hogy nagyon hamar meg van, hiszen a vöröslencse, nagyjából 20 perc alatt elkészül! Lássuk, hogyan:

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 ek. olaj
  • 1 kicsi vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 tk curry por (vagy 2 ek. piros curry paszta)
  • 500 ml zöldségleves alaplé
  • ½ vagy 1 konzerv kókusztej
  • 300 g sütőtökpüré
  • 2 ek. sűrített paradicsom
  • 1 csésze vöröslencse (250 ml-s csészével mérve)
  • só, bors
  • 2 nagy marék friss bébi spenót

Elkészítése:

Olajon a hagymát dinszteld meg, majd, ha üveges, mehet rá a fokhagyma, a curry por vagy paszta, só, bors. Mikor illatozni kezd, add hozzá a pürésített sütőtököt.

Keverd alaposan át, zúdítsd bele a vöröslencsét és a zöldségleves alaplevet (víz + bio zöldségkocka vagy sómentes vegeta is jó). Tegyél rá fedőt és nagyjából 10 perc múlva keverd át, ha kell adj még hozzá levet.

Kóstolgasd és ha jó a lencse, a fűszerezés, akkor bele teheted a megmosott bébi spenótot. Kavarj rajta párat és készen is vagy.

Szervírozd quinoa-val, rizzsel vagy autentikus indiai naan kenyérrel.

Jó étvágyat,
Anna

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ingyenes receptek

Szeretnél 19 ingyenes receptet? 

Amiket még sehol se osztottam meg?

Ráadásul különleges, minden évszakra való recepteket?

Na kéred?

IMG_2999