Ha maradt még sütőtököd, akkor készíts belőle, egy igazán lélekmelengető curry-t. Ennek az ételnek az előnye, hogy nagyon hamar meg van, hiszen a vöröslencse, nagyjából 20 perc alatt elkészül! Lássuk, hogyan:
Hozzávalók 2 főre:
- 2 ek. olaj
- 1 kicsi vöröshagyma
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 2-3 tk curry por (vagy 2 ek. piros curry paszta)
- 500 ml zöldségleves alaplé
- ½ vagy 1 konzerv kókusztej
- 300 g sütőtökpüré
- 2 ek. sűrített paradicsom
- 1 csésze vöröslencse (250 ml-s csészével mérve)
- só, bors
- 2 nagy marék friss bébi spenót
Elkészítése:
Olajon a hagymát dinszteld meg, majd, ha üveges, mehet rá a fokhagyma, a curry por vagy paszta, só, bors. Mikor illatozni kezd, add hozzá a pürésített sütőtököt.
Keverd alaposan át, zúdítsd bele a vöröslencsét és a zöldségleves alaplevet (víz + bio zöldségkocka vagy sómentes vegeta is jó). Tegyél rá fedőt és nagyjából 10 perc múlva keverd át, ha kell adj még hozzá levet.
Kóstolgasd és ha jó a lencse, a fűszerezés, akkor bele teheted a megmosott bébi spenótot. Kavarj rajta párat és készen is vagy.
Szervírozd quinoa-val, rizzsel vagy autentikus indiai naan kenyérrel.
Jó étvágyat,
Anna