Medvehagymás burgonyasaláta, avokádó majonézzel

Elkezdődött a medvehagyma szezon, érdemes kihasználni! Megosztó, hogy ki szereti és ki nem. Többféleképpen elkészíthető, lehet belőle leves, fűszervaj, saláta hozzávaló. Én burgonyasalátába kevertem és készítettem egy csodás avokádó majonézt. Kíváncsi vagy a receptre? Akkor görgess tovább a medvehagymás burgonyasaláta hozzávalóihoz. 

Hozzávalók:

2 személyre:

  • 800 g burgonya
  • 30 g medvehagyma
  • 100 g fagyasztott borsó
  • Avokádó majonéz:
  • 1 nagyobb avokádó
  • 1+ ½ ev. rizsecet
  • ½ ev. mustár
  • 4 ev. napraforgó olaj
  • nagy csipet só

Medvehagymás burgonyasaláta elkészítése:

A burgonyát főzd meg, de vigyázz ne főzd túl, hiszen még dolgozni kell vele. Az utolsó 5 percben öntsd hozzá a borsót vagy főzd külön meg.

A medvehagymát vágd össze nagyon finomra.

A majonézhez egy késes aprítóba vagy turmixba kanalazd az avokádó belsejét. Add hozzá rizsecete, mustárt, sót és turmixold össze. Majd add hozzá az olajat és azzal is turmixold, amíg krémes, majonéz állagot nem kapsz.

A burgonyát a borsóval öntsd egy keverőtálba, szórd hozzá a medvehagymát, picit sózd meg. Az avokádó majonézt öntsd hozzá, majd keverd alaposan össze.

Készen vagy!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ingyenes receptek

Szeretnél 19 ingyenes receptet? 

Amiket még sehol se osztottam meg?

Ráadásul különleges, minden évszakra való recepteket?

Na kéred?

IMG_2999