Mindenmentes banán muffin

Ha diétázol akkor azért, ha növényi étrendet folytatsz, azért, ha allergiás vagy akkor pedig azért próbáld ki ezt a mindenmentes banán muffin receptet! Hihetetlenül gyorsan elkészül és nagyon finom. Kíváncsi vagy már? Csak görgess lejjebb!

Hozzávalók:

  • 2 db érett banán
  • 2/3 csésze (2 nagyon púpos evőkanál) krémes mogyoróvaj
  • 1/2 csésze zabliszt
  • 1/2 csésze zabpehely
  • 1 tk sütőpor
  • egy löttyintésnyi növényi tej (cukormentes)
  • vanília tetszés szerint
  • 1 ev. juharszirup (elhagyható)

Banán muffin elkészítése:

Kapcsold be a sütőt 180 °C-ra.

Vegyél elő egy nagyobb keverőtálat és tördeld bele a banánt.

Villával nyomkodd szét, amennyire csak tudod.

Add hozzá a mogyoróvajat, juharszirupot és a vaníliát, ha használsz. Alaposan keverd össze. 

Szórd bele a sütőport, zablisztet, zabpelyhet és ezzel is keverd össze alaposan. Ha úgy érzed túl sűrű, akkor egy löttyintésnyi növényi tejet adj hozzá.

Egy 12 darabos muffin sütőformát bélelj ki papírral, majd töltsd meg a tésztával.

Tedd be a sütőbe sülni, nagyjából 20 percre.

Miután szép aranybarna színe lett, vedd ki és hűtsd ki teljesen. Tálalhatod natur vegán joghurttal, erdei gyümölcsökkel vagy magában is.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Heti hírlevél

Szeretsz kertészkedni? 

Most kezded el és tanácstalan vagy, hogy mit, hogyan kellene csinálni?

Gyere és tanulj velem!

Ha szeretnél több információt, ha betekintést szeretnél a kertembe, akkor kattints a gombra.