Őszi tésztasaláta

Tojásmentes - tejmentes - zöldséges

A tésztasalátát nem csak nyáron érdemes enni! Ez a vegán őszi tésztasaláta még az eredetinél is jobb lehet! A kedvenc szezonális zöldségeid segítségével ezt teljesen személyre szabhatod. Imádom a kelbimbót, az édesburgonyát, a póréhagymát, a brokkolit, a sárgarépát, a paszternákot, a gombát.  Süsd meg őket, keverd össze tésztával és minden idők legjobb vegán szezámos öntetével locsold meg.

Hozzávalók:

  • 1 csomag (400g kelbimbó)
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 közepes édesburgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • olivaolaj
  • 500 g tészta

Öntet:

  • 5-6 ev. vegán majonéz
  • 3 ev. olivaolaj
  • 2 ev. almaecet
  • 2 ev. agave (rizsszirup vagy méz)
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 ev. fekete szezámmag
  • 1/2 tk só
  • csipet fokhagymapor

Őszi tésztasaláta elkészítése

A sütőt melegítsd elő 200 °C-ra.
Vágd fel az összes zöldséget és a fokhagymát, és tedd egy tepsire. Ezután öntsd a tetejére az olívaolajat, szórd meg a sóval, és keverd jól össze.

Süssd meg a zöldségeket 200 fokon 20-25 percig, vagy amíg az édesburgonya meg nem sül, és a zöldségek kissé megbarnulnak. Körülbelül 10 perc után keverd meg.
Amíg a zöldségek sülnek, főzd ki a tésztát.

Ezután készítsd el a szezámos öntetet. Az öntet összes hozzávalóját tedd egy kis keverőtálba. Keverd össze, amíg teljesen össze nem áll. Kóstold meg, és ha szükséges, fűszerezd.

Ezután, amikor a zöldségek megsültek, vedd ki őket a sütőből, és hagyd hűlni néhány percig.

Most tedd bele a tésztát egy nagy keverőtálba, majd add hozzá a zöldségeket, majd öntsd rá a szezámos öntetet. Keverd jól össze. Tálalhatod azonnal, vagy hidegen.

A videót a tiktokon láthatod róla!

Jó étvágyat,

Anna

Szeretnél még többet tudni?

Ingyenes receptek

Szeretnél 19 ingyenes receptet? 

Amiket még sehol se osztottam meg?

Ráadásul különleges, minden évszakra való recepteket?

Na kéred?

IMG_2999