Őszi tésztasaláta

Tojásmentes - tejmentes - zöldséges

A tésztasalátát nem csak nyáron érdemes enni! Ez a vegán őszi tésztasaláta még az eredetinél is jobb lehet! A kedvenc szezonális zöldségeid segítségével ezt teljesen személyre szabhatod. Imádom a kelbimbót, az édesburgonyát, a póréhagymát, a brokkolit, a sárgarépát, a paszternákot, a gombát.  Süsd meg őket, keverd össze tésztával és minden idők legjobb vegán szezámos öntetével locsold meg.

Hozzávalók:

  • 1 csomag (400g kelbimbó)
  • 1 szál póréhagyma
  • 3 közepes édesburgonya
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • olivaolaj
  • 500 g tészta

Öntet:

  • 5-6 ev. vegán majonéz
  • 3 ev. olivaolaj
  • 2 ev. almaecet
  • 2 ev. agave (rizsszirup vagy méz)
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 ev. fekete szezámmag
  • 1/2 tk só
  • csipet fokhagymapor

Őszi tésztasaláta elkészítése

A sütőt melegítsd elő 200 °C-ra.
Vágd fel az összes zöldséget és a fokhagymát, és tedd egy tepsire. Ezután öntsd a tetejére az olívaolajat, szórd meg a sóval, és keverd jól össze.

Süssd meg a zöldségeket 200 fokon 20-25 percig, vagy amíg az édesburgonya meg nem sül, és a zöldségek kissé megbarnulnak. Körülbelül 10 perc után keverd meg.
Amíg a zöldségek sülnek, főzd ki a tésztát.

Ezután készítsd el a szezámos öntetet. Az öntet összes hozzávalóját tedd egy kis keverőtálba. Keverd össze, amíg teljesen össze nem áll. Kóstold meg, és ha szükséges, fűszerezd.

Ezután, amikor a zöldségek megsültek, vedd ki őket a sütőből, és hagyd hűlni néhány percig.

Most tedd bele a tésztát egy nagy keverőtálba, majd add hozzá a zöldségeket, majd öntsd rá a szezámos öntetet. Keverd jól össze. Tálalhatod azonnal, vagy hidegen.

A videót a tiktokon láthatod róla!

Jó étvágyat,

Anna

Szeretnél még többet tudni?

Lepd meg a szerettedet!

Könyvet ajándékozni nagyszerű érzés, de nem biztos, hogy mindig mindenkinek ki tudjuk választani a legmegfelelőbb kötetet. Az Ajándékkártyákkal biztosra veheted, hogy családtagjaid és barátaid pontosan azt a könyvet kapják tőled ajándékba, amelyiknek a legjobban örülnének.