Pácolt tofu vörös rizzsel

Tojásmentes - tejmentes - húsmentes

Pácolt tofu vörösrizzsel

Az a legjobb ebben a receptben, hogy előre el tudod készíteni. A tofut miután bepácoltad, 2-3 napig simán eláll a hűtőben. A kifőtt rizs is kibírja és akár egy külön étel is készíthető belőle. Legújabb receptem a pácolt tofu vörösrizzsel, igazi megmentő kaja. 

Hozzávalók:

  • 200 g puha natur tofu
  • 1 csésze vörösrizs
  • 3 csésze víz
  • bio leveskocka vagy házi ételízesítő 
  • 1 tk só
  • 1 konzerv vörösbab
  • 1 fej lilahagyma
  • 1/2 doboz rukkola vagy baby spenót
  • kevés olivaolaj

pác:

  • 3 ev. mogyoróvaj
  • 1/2 ev. juharszirup
  • 1 tk pad thai szósz (elhagyható)
  • 1 ev. limelé
  • 1/2 ev. sötét szójaszósz
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • annyi víz, hogy sűrűn folyós állaga legyen

Pácolt tofu elkészítése

AZ egy csésze vörösrizset tedd fel 3 csésze vízben, sóval és az ízesítővel főni. Használhatsz barna rizset is, azzal is nagyon finom lesz.

A pác hozzávalóit keverd egy kisebb táéba alaposan össze. A tofut vágd kockákra és tedd egy tálba, majd öntsd rá a szósz felét. Óvatosan, de alaposan keverd össze és tedd be a hűtőbe.

A vörösbabot szűrd, majd mosd át alaposan. A lilahagymát vágd fel kockára, de szeletelheted is, ha jobban szereted úgy. Akár újhagymát is használhatsz! 

A rukkolát vagy valamilyen zöldet mosd meg alaposan és csepegtesd le.

Egy közepes serpenyőt hevíts fel, önts bele 2-3 evőkanál olivaolajat és közepesen erős lángon pirítsd meg benne a tofut. 

Ha a rizs megfőtt szűrd le, éppenhogy mosd csak át.

Egy tányérba szedj rizset, rá a babot, lilahagymát és a tofut. A tányér másik oldalára pedig a rukkolát. Locsold meg a maradék szósszal és már falatozhatsz is.

 

Jó étvágyat,
Anna

A videót róla a tiktok csatornámon is megtaláljátok!

Kövessetek ott is!

Heti hírlevél

Szeretsz kertészkedni? 

Most kezded el és tanácstalan vagy, hogy mit, hogyan kellene csinálni?

Gyere és tanulj velem!

Ha szeretnél több információt, ha betekintést szeretnél a kertembe, akkor kattints a gombra.