Paprikakrémes tészta

Már-már elcsépeltnek hangzik, amikor azt írom, hogy egyszerű, gyors recept. Pedig, ha tésztáról van szó, akkor csakis gyors lehet. Mindig is ki akartam próbálni a sült paprika krémet és mire ha nem tésztára tettem. Pedig jól illik gnocchi-ra vagy rizottónak is. Ha szeretnéd kipróbálni az én paprikakrémes tészta receptemet, akkor csak görgess lejjebb!

Hozzávalók

  • 3-4 db kápia paprika vagy piros kaliforniai
  • 1 fej lilahagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csomag natur tofu
  • kevés növényi tej (mandula vagy rizs)
  • 1/2 tk kurkuma
  • só, bors
  • 1 tk füstölt fűszerpaprika
  • friss petrezselyem zöld
  • 1 csomag durum spagetti tészta
  • kevés olivaolaj

Paprikakrémes tészta elkészítése

A paprikákat mosd meg, majd vágd ketté és magozd ki. A hagymát pucold meg és vágd ketté, a fokhagymákat nem kell megpucolni.

Kapcsold be a sütőt 200 °C-ra és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral. 

Sorakoztasd rá vágott éllel a paprikákat, a hagymákat.Süsd nagyjából 15-20 percig, az utolsó 5 percben vedd fel a hőfokott 220 °C-ra.

Addig főzz ki egy csomag spagetti tésztát (más tésztát is használhatsz).

Ha megsültek, akkor várj egy kicsit, hogy lehűljenek annyira, hogy meg tudd fogni. Majd a paprika belsejét kanalazd egy turmixba. Add hozzá a lilahagymát és nyomd bele a fokhagymákat is. Fűszerezd, a petrezselyem kivételével.

Add hozzá a tofut is és egy kevés növényi tejet. Turmixold jól össze. Ha nagyon sűrű, akkor egy kevés növényi tejjel még hígíthatod. 

Öntsd rá a kifőtt tésztára és keverd össze, majd add hozzá a friss petrezselyem zölded is.

Jó étvágyat,

Anna

 

A tiktokon megtaláljátok a videót is róla (nevem: tudatosanelni)

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük