Rizses babsaláta

Mit szólnál hozzá, ha lenne egy olyan recept a tarsolyodban, amit bármikor elővehetsz, mert annyira egyszerű elkészíteni és kevés hozzávaló szükséges hozzá? Ugye, hogy jó lenne? Na akkor olvasd el a rizses babsaláta receptemet, készítsd el és mentsd el későbbre. Mi kell, hozzá, hogy bármikor elkészíthesd? Néhány konzerv, rizs és ha úgy van egy kis brokkoli. Mutatom is a receptet!

Hozzávalók:

  • 1 konzerv kidney bab
  • 1 konzerv kukorica
  • 1,5 bögre (vörös)rizs
  • ½ fej brokkoli
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 1 ev. olivaolaj
  • 2 ev. vegán majonéz
  • 4 ev. vegán tejföl
  • só, bors
  • sómentes ételízesítő
  • texmex fűszerkeverék

Rizses babsaláta elkészítése

A brokkoli rózsákat vágd egészen apróra, picit sózd meg és lehetőleg egy grill serpenyőben nagyon kevés olajon közepes hőfokon süsd meg. Csak legyen egy kis pirult színe, maradjon roppanós.

A rizst a sómentes ételízesítővel, pici sóval, borssal és texmex fűszerkeverékkel, dupla mennyiségű vízben főzd készre.

Ajánlom ehhez a recepthez a vörös rizst, de legalább a barnarizst. Ázsia centerben, bio boltokban lehet kapni, de én már az Aldiban is vettem.

Ha minden megfőtt és megsült, akkor vegyél elő egy nagy keverőtálat és öntsd bele a rizst, brokkolit, és a lecsepegtetett, átmosott babot, kukoricát.

A lilahagymát vágd finomra és ezt is add hozzá.

Fűszerezd még kedvedre texmex-xel, sóval, borssal.

Egy kis tálba keverd ki a majonézt és a tejfölt, ezt is fűszerezd be és öntsd a tálba.

Alaposan forgasd össze.

Mi növényi fasírttal ettük.

Jó étvágyat!
Anna

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük