Vágd fel a barackokat és a ki kell kent formába helyezzük el őket.Na halibali! Gondolom, már sokan tudjátok, főleg instagramról, hogy sárgabarack imádó, mániás és függő vagyok 😍😀 Vállalom…
Kaptam egy nagy kosárnyi barackot nagynénémtől (teljesen bio, mentes minden egyéb) Ebből nagy rész került a fagyasztóba, a pocimba 😍 na meg ebbe a fincsi sütibe!
Hozzávalók:
- 50 zabliszt
- 100g liszt
- 90g kókuszolaj/zsír
- 100g durvára vágott mandula vagy akár dió
- 70-80g nádcukor
- csipet só
- 500g magozott sárgabarack (vagy amennyi elfér a sütőformádban)
Kapcsold be a sütőt 180 fokra, magozzd kis a barackokat. Én 28cm átmérőjű pite formát használtam, mert ebből a sütiből kevés nem elég. Persze ha neked nincs ilyen, vagy csak kisebb, akkor arányosan oszd el a hozzávalókat (instán üziben vagy abhozzászólásban szívesen segítek) Ezt a formát kend ki egy kis kókuszolajjal. Miért ki a mandulát,vedd elő a kést és aprítsd össze. A robotgépet pedig hagyd a helyén.
Vágd fel a barackokat és a kikent formába helyezzd el őket. Vágj annyit, amennyi szépen elterül a forma alján.
Készísd el a morzsát. A lisztet, sót, cukrot és a mandulát a kókuszolajjal keverd össze. Nem lesz homogén, morzsálódnia kell. Morzsold rá a sárgabarackra és tedd be a sütőbe. Rá kéne rakni az alufóliát, de mivel nekem nincs itthon, csak így simán sütöttem 30 percig.
Kellemes sütést,
Anna