Az egyszerű ételek híve vagyok ☺egyszerű úgy mint gyors de laktató és tápláló.
A bulgur nálunk elég gyakori alapanyag, serpenyőben zöldségekkel fűszerezéstől függően mindig mást lehet elkészíteni vele. Répa és a cukkini általában alapja ennek a serpenyős bulgurnak.
El lehet készíteni mexikói zöldségekkel, babosan vagy tofusan akár mind a kettő ☺csak a képzelet szab határt hogy milyen zöldségeket teszünk bele.
Megfogtalak? Leírom ez éppen hogy készült:
Hozzávalók:
- 2 szál közepes répa
- 1 kicsi cukkini
- 1/2 kaliforniai paprika
- 1 fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 2 marok fagyasztott zöld bab
- 2 marok fagyasztott brokkoli vagy fél fej friss
- Egy kicsi borsó fagyasztott
- Só,bors citromnádas fűszerkeverék
- 1 bögre bulgur + 2 bögre víz
- 1 csomag füstölt tofu (Lidl) (180g)
Először is a répát nagyon kevés olajon megpárolom/pirítom mindenemű fűszer nélkül. A bulgurt felteszem főni és amikor már nagyon kevés víz van alatta fedőt teszek rá, lezárom alatta a tűzhelyet.
Amikor a répa félig puha hozzárakom a cukkinit, a gerezdekre (cikkekre) vágott hagymát, fokhagymát és a többi fagyasztott zöldséget is. Befűszerezem, és hagyom, hogy egy kicsit levet eresszen és minden atfőjjön. Bele morzsolom a füstölt tofut. Majd hozzákeverem a kész bulgurt. Egy fél köteg aprított petrezselymet még elbírt volna ☺
Melegen eszem is belőle egy nagy tállal.
Jó étvágyat,
Anna