Akár reggelire, akár előételnek kínálod jó döntést hozol, hiszen ez a sült répás hummusz tökéletes lesz. Különleges ízű, mégis egyszerű étel. A sült répa édessége, a sült fokhagyma pikáns, ne tolakodó fűszeressége egy új szintre emeli a hummuszt, szerintem…

Ha te is kipróbálnád, akkor görgess lejjebb a receptért!

Hozzávalók:

  • 1 üveg csicseriborsó (400g)
  • 3 közepes sárgarépa
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 3 ev. tahini
  • 1/2 citrom leve
  • exztaszűz olivaolaj
  • só, bors
  • nagy csipet római kömény

Sült répás hummusz elkészítése

Kapcsold be a sütőt 180 °C-ra, légkeveréses módon. A sárgarépákat pucold meg majd hosszában vágd négyfelé, és azokat keresztben felezd el.

Locsold meg olajjal, sóval borssal és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztasd. Tegyél melléjük 3-4 gerezd fokhagymát pucolatlanul. Tedd be sülni a sütőbe kb 20-25 perce, vagy amíg meg nem puhulnak!  

A csicseriborsót szűrd le, majd alaposan mosd át!

A csicseriborsó levét egy tálba is leszűrheted és süteményekbe a tojásfehérjét helyettesítheted vele, ahogy én tettem a browniw receptemben az édesélet című e-könyvemben!

Tedd a csicseriborsót, a sült répákat egy nagyobb késes aprítóba. Add hozzá a tahinit, fűszereket, citromlevet és a sült fokhagymákat. 

Indítsd el a gépet, majd óvatosan adagolj hozzá vizet, amíg a gép simán tudja dolgozni. Kóstold meg és ha kell még adj hozzá sót vagy citromlevet! 

Porciózd ki tálkába, rajzolj bele mélyedést és locsold meg olivaolajjal.

Megszórhatod pirított szezámmaggal, chilipehellyel is. 

Jó étvágyat,
Anna

A videót tiktokon megtalálod róla!

Ingyenes receptek

Szeretnél 19 ingyenes receptet? 

Amiket még sehol se osztottam meg?

Ráadásul különleges, minden évszakra való recepteket?

Na kéred?

IMG_2999