Az ősz kedvence a sütőtök. Készíthetünk sütőtökös süteményt, kekszet, levest és főételt is. Kihagyhatatlan, krémes, laktató és nagyon finom az a sütőtök ragu. Fekete rizzsel tálaltam, de barna rizzsel, bulgurral is tökéletes. Ha kipróbálnád, akkor görgess lejjebb!

Hozzávalók:

  • 1 konzerv csicseriborsó (400g)
  • 1 kápia paprika
  • 1 kisebb sütőtök kb.: 400-500g
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 tk garam massala
  • 1-2 tk só
  • frissen őrölt fekete bors
  • kb: 1/2 l víz 
  • 1 konzerv aprított paradicsom
  • 3-4 ev. kókusztejszín

Sütőtök ragu elkészítése

Egy fej lilahagymát apríts fel és kevés olajon dinszteld meg. Majd reszeld hozzá a fokhagymát. Add hozzá a leszűrt és átmosott csicseriborsót, majd a felaprított paprikát. Pirítsd, párold össze. 

Ezalatt hámozd meg a sütőtököt és kockázd fel. 

Add a fűszereket a csicseriborsóhoz, majd add hozzá a sütőtököt is. 

Öntsd fel vízzel és a paradicsomot is add hozzá, majd fedd le. Főzd készre.

Ezalatt főzd meg a rizset vagy bulgurt.

Ha készen van a sütőtök ragu, akkor add hozzá a kókusztejet és keverd össze.

Tálalhatod.

Jó étvágyat,
Anna

A videót a tiktokon találod!

Ingyenes receptek

Szeretnél 19 ingyenes receptet? 

Amiket még sehol se osztottam meg?

Ráadásul különleges, minden évszakra való recepteket?

Na kéred?

IMG_2999