Fagyasztó ürítés előtt állok, így mindent fel szeretnék használni belőle. A szilvára került a sor. Nem tagadom imádom a szilvát, a szilvalekvárt üvegből kanalazni. De azért mégse álljak már neki fagyasztott szilvát enni, gyorsan morzsoltam rá egy kis zabpelyhet. Persze alig bírtam meg várni, hogy kihüljön, a nyelvemet is megégettem 🙂
Hozzávalók: 23 cm piteformához
- 80 g zabliszt
- 140 g zabpehely
- 25 g mandulaliszt
- 100 g margarin (nem hűtőhideg)
- 2 tk fahéj
- csipet só
- 3 evőkanál nádcukor
- 250–300 g fagyasztott szilva
- szilvalekvár ízlés szerint, nálam kb 8 evőkanál
Melegítsd elő a sütőt 180 C°-ra. A szilvát egy tedd egy tálba és vízgőz felett el kezd el felolvasztani. A zablisztet, a pehellyel, a mandulalisztet, sót, fahéjat keverd el a cukorral, majd az előzőleg kivett margarint, ami nem jég hideg, de nem is olvadt tedd bele A kezeddel kezd el morzsolni, hogy kb mindenhol legyen vaj.
Fogj egy 23 cm átmérőjű piteformát, enyhén vajazd ki és szórj az aljába a zabos cuccból, kb. 4 maréknyit. Csak, hogy mindenhol legyen, terítsd el szépen. Ezután kanalazz rá szilvalekvárt és sorakoztasd rá a felolvadt szilvát. Erre szórd, morzsold a maradék zabot és egy kicsit nyomkod le. Tedd a sütőbe és kb 25-30 perc alatt süsd készre. Egy kicsit megbarnul, de nem kell agyon sütni.
Kellemes sütést,
Anna