Fagyasztó ürítés előtt állok, így mindent fel szeretnék használni belőle. A szilvára került a sor. Nem tagadom imádom a szilvát, a szilvalekvárt üvegből kanalazni. De azért mégse álljak már neki fagyasztott szilvát enni, gyorsan morzsoltam rá egy kis zabpelyhet. Persze alig bírtam meg várni, hogy kihüljön, a nyelvemet is megégettem 🙂

Hozzávalók: 23 cm piteformához

  • 80 g zabliszt
  • 140 g zabpehely
  • 25 g mandulaliszt
  • 100 g margarin (nem hűtőhideg)
  • 2 tk fahéj
  • csipet só
  • 3 evőkanál nádcukor
  • 250–300 g fagyasztott szilva
  • szilvalekvár ízlés szerint, nálam kb 8 evőkanál

Melegítsd elő a sütőt 180 C°-ra. A szilvát egy tedd egy tálba és vízgőz felett el kezd el felolvasztani. A zablisztet, a pehellyel, a mandulalisztet, sót, fahéjat keverd el a cukorral, majd az előzőleg kivett margarint, ami nem jég hideg, de nem is olvadt tedd bele A kezeddel kezd el morzsolni, hogy kb mindenhol legyen vaj.

Fogj egy 23 cm átmérőjű piteformát, enyhén vajazd ki és szórj az aljába a zabos cuccból, kb. 4 maréknyit. Csak, hogy mindenhol legyen, terítsd el szépen. Ezután kanalazz rá szilvalekvárt és sorakoztasd rá a felolvadt szilvát. Erre szórd, morzsold a maradék zabot és egy kicsit nyomkod le. Tedd a sütőbe és kb 25-30 perc alatt süsd készre. Egy kicsit megbarnul, de nem kell agyon sütni.

Kellemes sütést,
Anna

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ingyenes receptek

Szeretnél 19 ingyenes receptet? 

Amiket még sehol se osztottam meg?

Ráadásul különleges, minden évszakra való recepteket?

Na kéred?

IMG_2999