Anyák napjára mi is lehetne a legjobb ajándék, mint egy kézzel készült epertorta. Díszítheted eperrel, mandulával, virággal, macaronnal, tejszínhabbal… tudod, mit? Bármivel!

A lényeg úgy is az, hogy szívvel-lélekkel készíted anyukádnak, nagymamádnak.

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 100 g cukor (tetszés szerinti)
  • 1 cs. sütőpor
  • csipet kurkuma (elhagyható)
  • csipet só
  • 1 dl növényi tej
  • 2 dl víz
  • 0,75 dl olaj
  • 1/2 citrom leve

Krém:

  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 4 dl növényi tej
  • 3-5 ev. cukor (tetszés szerinti)
  • csipet só
  • 1,5 dl vegan habtejszín + 1-2 ev. porcukor
  • néhány szem eper felkockázva + díszítésnek

Elkészítése:

A piskótával kezdd, egy 18 cm átmérőjű tortaformát bélelj ki sütőpapírral. Kapcsold be a sütőt 180 C°-ra.
A száraz hozzávalókat szitáld egy tálba, és egy másik tálba mérd ki a cukrot, a folyadékokkal, a citromlé kivételével.
A szárazhoz öntsd a folyékonyat, keverd el néhányszor, majd mehet a végén hozzá a citromlé. Ezzel is alaposan, gyorsan, de ne sokáig keverd el. Érdemes nagy habverővel dolgozni. Mehet is a formába, majd a sütőbe legalább 30 percig, tűpróba szükséges!

A krémhez, a 4 dl tejhez keverd el a pudingport, a cukrot és készíts belőle pudingot :)! A pudingot hagyd teljesen kihűlni, a hűtőben, majd keverd át, hogy ne legyen darabos. Az eper egyrészét, amit nem akarsz díszítésnek használni, kockázd fel és egy kis tálban, akár villával kicsit meg is nyomkodhatod.
A tejszínhabot verd fel egy-két evőkanál porcukorral. Keverd óvatosan a pudinghoz a tejszínhabot és az epret.

A piskótát vágd három felé és minden réteg közé tegyél epres krémet. Hagyj a külsejére is.
Tedd be a hűtőbe legalább 2-3 órát, majd díszítsd fel tetszőlegesen! Én jelenesetben darabolt mandulával borítottam a torta alját.

Kellemes sütést,
Anna

Heti hírlevél

Szeretsz kertészkedni? 

Most kezded el és tanácstalan vagy, hogy mit, hogyan kellene csinálni?

Gyere és tanulj velem!

Ha szeretnél több információt, ha betekintést szeretnél a kertembe, akkor kattints a gombra.