Anyák napjára mi is lehetne a legjobb ajándék, mint egy kézzel készült epertorta. Díszítheted eperrel, mandulával, virággal, macaronnal, tejszínhabbal… tudod, mit? Bármivel 🙂 A lényeg úgy is az, hogy szívvel-lélekkel készíted anyukádnak, nagymamádnak, vagy csak úgy magadnak.

Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 100 g cukor (tetszés szerinti)
- 1 cs. sütőpor
- csipet kurkuma (elhagyható)
- csipet só
- 1 dl növényi tej
- 2 dl víz
- 0,75 dl olaj
- 1/2 citrom leve
Krém:
- 1 cs. vaníliás pudingpor
- 4 dl növényi tej
- 3-5 ev. cukor (tetszés szerinti)
- csipet só
- 1,5 dl vegan habtejszín + 1-2 ev. porcukor
- néhány szem eper felkockázva + díszítésnek
Elkészítése:
A piskótával kezdd, egy 18 cm átmérőjű tortaformát bélelj ki sütőpapírral. Kapcsold be a sütőt 180 C°-ra.
A száraz hozzávalókat szitáld egy tálba, és egy másik tálba mérd ki a cukrot, a folyadékokkal, a citromlé kivételével.
A szárazhoz öntsd a folyékonyat, keverd el néhányszor, majd mehet a végén hozzá a citromlé. Ezzel is alaposan, gyorsan, de ne sokáig keverd el. Érdemes nagy habverővel dolgozni. Mehet is a formába, majd a sütőbe legalább 30 percig, tűpróba szükséges!
A krémhez, a 4 dl tejhez keverd el a pudingport, a cukrot és készíts belőle pudingot :)! A pudingot hagyd teljesen kihűlni, a hűtőben, majd keverd át, hogy ne legyen darabos. Az eper egyrészét, amit nem akarsz díszítésnek használni, kockázd fel és egy kis tálban, akár villával kicsit meg is nyomkodhatod.
A tejszínhabot verd fel egy-két evőkanál porcukorral. Keverd óvatosan a pudinghoz a tejszínhabot és az epret.
A piskótát vágd három felé és minden réteg közé tegyél epres krémet. Hagyj a külsejére is.
Tedd be a hűtőbe legalább 2-3 órát, majd díszítsd fel tetszőlegesen! Én jelenesetben darabolt mandulával borítottam a torta alját.

Kellemes sütést,
Anna