A thai, az indiai a kínai, japán és úgy egyben a távol-kelet ízei, a távol-kelet konyhája a kedvencem. Nagyon szeretem az olaszos ízeket, a mexiói konyhát de az utóbbi 2 évben rájöttem, hogy ez az íz világ áll a legközelebb hozzám. Hozzáteszem a közel-keleti konyhát is csípem ám 😀
Az elmúlt két hétben a feje tetejére állt az én kis világom és ezért is nem írtam se receptet, se posztot az Instagramra. Igazából szinte egyfajta ételt főztem, kölest vagy quinoát és serpenyős lucskos zöldségeket gyömbérrel, fokhagymával és jó sok keleti fűszerrel. Na meg persze sütőtököt ettünk minden nap.
Nem is húzom tovább a szót, íme az én thai curry receptem. Ti nyugodtan egyétek rizzsel (jelenleg nem ehetek, vagy csak nagyon keveset).
Hozzávalók:
- 2 db közepes sárgarépa
- 1/4 kaliforniai paprika
- 6 db nagyobb csiperke
- 1 közepes cukkini
- 1/2 fej brokkoli
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 ev kókuszkrém
- 1-2 evőkanál red curry paszta (Aldi)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm friss gyömbér
- só, bors
Elkészítése:
Kanalazd a vörös curry pasztát egy nagyobb serpenyőbe és közepes lángon kezd el melegíteni. A vöröshagymát nagyobb holdacskákra vágd, a paprikát csíkokra, a sárgarépát, cukkinit is csíkokra, a brokkolit szedd rózsáira. Ahogy serceg a curry paszta mehetnek is bele a zöldségek és magas hőfokon pirítsd le néhány perc alatt.
Ha úgy érzed nagyon pirul mindig tegyél hozzá egy kevés vizet. Eközben a gombát is vágd fel nagyobb darabokra és zúdítsd a többihez, a fokhagymát és a gyömbért pedig reszeld bele.
Keverd kavard, rázogasd a serpenyőt. Nem kell teljesen szétfőnie, hanem finom ropogós legyen és jól piruljon meg. Ha kell persze egy kis olivaolajat is önthetsz alá.
Majd add hozzá a két evőkanál (használhatsz többet is) kókuszkrémet, azaz a kókusztej konzerv tetején lévő tömör kókuszkrém, és öntsd fel 2 dl vízzel. Kavard jól el, sózd és borsozd meg. Szedd egy tányér főtt rizsre és már fogyaszthatod is!
Jó étvágyat,
Anna