Hideg őszi estékre (is) jól jön majd ez a recept, hiszen fűszeres, forró, csípős. Felmelegít, és nagyon laktat. Nyilván nem én találtam fel a spanyol viaszt ezzel a recepttel, de szívből osztom meg veletek. Annyira finom, próbáljátok ki!
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ev. olivaolaj
- 1 konzerv vörösbab
- 1 konzerv kukorica
- 1/2 l paradicsom szósz/lé
- 2 l zöldségleves alaplé
- só, bors
- 1 ev. mexicoi fűszerkeverék (ennek hiányában leírásban)
- 3 tortilla lap
- 1/2 koriander/ petrezselyem
- 1/2 lime leve
Elkészítése:
Kapcsold be a sütőt 180-200 C°-ra. A vöröshagymát aprítsd kicsi darabokra, ahogy a fokhagymát is. Egy lábasba melegíts fel 1-2 evőkanálnyi olivaolajat és dinszteld meg rajta a vöröshagymát, majd a fokhagymát. Öntsd rá a lecsepegtetett és átmosott konzerv babok és kukoricát. Szórj rá 1 evőkanál mexicói fűszerkeveréket (tex-mex) és keverd el. Majd öntsd fel zöldségleves alaplével és a paradicsomszósszal.
Házi mexicói fűszerkeverék hozzávalói: füstölt paprika, őrölt cayenne bors, pici római kömény, oregánó, őrölt chili. A mennyiséget rád bízom, mindenből érdemes először egy keveset rakni 🙂
Amíg fő a leves, a tortilla lapokat csíkozd fel és egy sütőpapíros tepsire helyezd el. Óvatosan olajozd és sózd be, majd tedd be a sütőbe. Ne süsd túl sokáig, érdemes 2-3 percenként átforgatni. Ropogósra, enyhén barnára süljön.
A levest kóstolgasd, add hozzá az aprított koriandert és a lime levét. Igazából nem kell sokáig főzni, forrjon fel, érjenek egy kicsit össze a fűszerek és készen is vagy!
Tálald ropogós tortilla csíkokkal.
Házi tortilla receptet találsz a Növényi étrend ebook-omban!
Jó étvágyat,
Anna