Ha már a karácsonyi készülődést is ünnepi hangulatban töltenéd, akkor ez a keksz tetszeni fog! Akár a gyerekeket is be lehet vonni a készítésébe, hiszen pofon egyszerű. Indítsd el a kedvenc karácsonyi zenelistádat és készítsd el ez az ünnepi keksz receptet!

Hozzávalók:

  • 160 g szobahőmérsékletű margarin
  • 140 g cukor
  • 1 ev. almaszósz
  • 1 tk vanília aroma
  • 290 g liszt
  • 1/2 tk sütőpor
  • csipet só

A csokis részhez:

  • A tészta fele
  • 2 ev. holland kakaópor

Az ünnepi keksz elkészítése

A szobahőmérsékletű vajat a cukorral,  habverővel habosítsd ki. 

Aztán add hozzá az almaszószt és a vaníliát, kever jól el.

Ezután szitáld hozzá a lisztet, sütőport és add hozzá a sót is.

Fakanállal keverd jól el, majd kézzel gyúrd készre.

Felezd el (ajánlatos mérleggel, pontosan).

A fél tészta adagot tedd egy tálba és add hozzá a kakaóport.

Jól dolgozd össze.

A sütőt kapcsold be 175 °C-ra és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.

Mindkét tésztagolyót sodord ki egyformára, majd egyforma kis szeleteket vágj belőlük (24 db jött ki nekem).

Ezután minden kis tészta darabot sodorj ki, de nem kell túl vékonynak lennie.

A világos és a kakaós ki sodrott tésztát fond össze és formázz kampó alakot.

Tedd kicsit távolabb egymástól a tepsibe és 12 perc alatt süsd készre!

 

Kellemes készülődést és sütögetést,
Anna

Az elkészítéséről a videót tiktokon megtaláljátok.