Szeretnéd meglepni a párodat egy finom, különleges desszerttel? Akár valentin napon, akár nem ez a süti a kedvencetek lesz garantálom. Enyhén édes, omlós és fanyar egyben ez a vegán linzer. Próbáld ki és győződj meg magad! Ezzel a valentin-napi desszerttel elcsábíthatod, lesd meg a receptet.
Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 50 g mandulaliszt
- 80 g porcukor
- csipet vanília
- nagyobb csipet só
- 170 g hideg margarin vagy vegán vaj
- 3-4 ek. hideg növényi tej
- eperlekvár és plusz porcukor a szóráshoz
Valentin-napi linzer elkészítése:
A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a sót, vaníliát, mandulalisztet és a porcukrot. Keverd el alaposan. A margarint kockázd fel és tedd liszthez. Kezd el a kezeddel szétmorzsolni és evőkanalanként adagold hozzá a növényi tejet. Gyorsan állítsd össze egy gombóccá és tedd be a hűtőbe 1 órára.
Ahogy letelt az idő kapcsold be a sütőt 180 °C-ra. Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, enyhén lisztezett felületen. Ne nyújtsd túl, hogy meg tudjon puhulni, nagyjából 0,5 cm vékony legyen.
Egy kör alakú kiszúróval szaggasd ki a tésztát, de a felének a közepét egy kis szív alakú kiszúróval lyuggasd ki. Ha nincs ilyened egy éles kis késsel is meg tudod oldani.
Tedd be a sütőbe 8 percre, ne barnuljon meg túlságosan. Szedd ki rácsra és hagyd, hogy teljesen kihűljön.
A lyukasztott kekszeket szórd meg vékonyan porcukorral, mielőtt megtöltöd a linzereket.
Töltsd meg a kekszeket úgy, hogy a talprészét kened meg lekvárral és a lyukas felének is a talprészével illeszted össze.
Tedd egy jól záródó dobozba egy éjszakára, hogy másnapra jól megpuhuljon.
Kellemes sütögetést,
Anna