Vegán enchilada

Ha még új vagy a növényi alapú étrendben és szeretted a mexiói ízeket, akkor ezeket a vegán enchiladákat muszáj kipróbálnod! A töltelék kiadós, füstös és húsos, a tetejére öntött klasszikus enchiladas szósz pedig megadja azt a nosztalgikus ízt, ami hiányzik.

Hozzávalók

  • 2 ev. olívaolaj
  • 1 csomag marinált vagy füstölt tofu (180g)
  • ½ hagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma aprítva
  • 1 konzerv kidney bab
  • 2 tk őrölt kömény
  • 1 tk fűszerpaprika
  • ¼ tk folyékony füst – elhagyható
  • 2 ev. szójaszósz
  • só ízlés szerint
  • vegán sajt elosztva
  • 8 db tortilla
  • 2 csésze enchilada szósz
  • Tálaláshoz: reszelt saláta, salsa, vegán tejföl, guacamole, koriander stb.

Vegán enchilada elkészítése

Egy nagy serpenyőben közepes lángon hevítsd fel az olívaolajat.

Amíg az olaj melegszik, készítsd el a tofut keveréket. Ha van konyhai robotgéped, szaggasd fel a tofu-tömböt kisebb darabokra, és tedd a robotgépbe. Pörgesd addig a tofut, amíg akkora lesz, mint a darálthús. Ha nincs konyhai robotgéped, csak vágd fel vagy morzsold apró darabokra a tofut.

Amikor az olaj felforrósodott, add hozzá az apróra vágott hagymát, és áttetszővé párold.

Add hozzá a darált fokhagymát és a tofut és főzzd addig, amíg a tofu barnulni nem kezd.

Add hozzá a lecsepegtetett és átöblített babot, valamint a fűszereket, és keverd össze. Végül öntsd rá a szójaszószt és a folyékony füstöt, majd keverd el.

Kóstold meg a keveréket, és adj hozzá még sót vagy fűszereket ízlés szerint.

Melegítsd elő a sütőt 175 °C-ra, és kezd el összerakni az enchiladákat. Önts körülbelül ½-1 csésze enchilada szószt egy közepes jénai vagy kerámiatál aljára.

Helyezz egy tortillalapot egy tiszta felületre és tegyél bele 1-2 evőkanál tofu bab keveréket. Ezután szórj rá reszelt vegán sajtot és tekerd fel a tortillát. Hajtással, azaz a végével lefelé tedd bele a szósszal borított edénybe. Ezt addig folytasd, amíg a tofukeverék el nem fogy. Nyolc darabnak ki kell jönnie belőle.

Öntsd rá a maradék enchilada szószt és egyenletesen oszd el a tortillákon. Az enchiladák tetejét szórd meg a reszelt vegán sajttal.

Süsd az enchiladákat fedő nélkül körülbelül 20 percig.

Melegen tálald például reszelt salátával, salsával, vegán tejföllel, guacamole-val, korianderrel stb.

Jó étvágyat,
Anna

A videót róla a tiktok csatornámon megtaláljátok! Kattints ide hozzá! 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ingyenes receptek

Szeretnél 19 ingyenes receptet? 

Amiket még sehol se osztottam meg?

Ráadásul különleges, minden évszakra való recepteket?

Na kéred?

IMG_2999