Megláttam a boltban a laskagombát és akkor rájöttem, hogy milyen régóta nem ettem „gyrost”. Nem hiányzott, jobban szeretem az új ételeket, mint a húsos ételeket veganizálni, de most nagyon megkívántam. Gyorsan beszereztem mindent, és neki álltam, számomra nagyon hozza a gyros élményt. Próbáljátok ki:

Hozzávalók:

  • 500 g laskagomba
  • gyros fűszerkeverék
  • bors
  • 1 tk pirospaprika
  • csipet szárított fokhagyma
  • 1 fej saláta
  • paradicsom
  • uborka
  • kínai kel vagy káposzta
  • 1/2 db vegán tejföl
  • 2-3 ev vegán majonéz
  • 1-2 tk szárított/friss kapor
  • tzatziki fűszerkeverék (elhagyható)
  • só, bors
  • krumpli vagy édesburgonya

Elkészítése:
A laskagombát mosd meg és tépked csíkokra, mintha tépett hús lenne. Ezután egy kevés olajban keverj el gyros fűszerkeveréket. Itt rád bízom, hogy mennyit használsz, de utólag is tudsz még a serpenyőben fűszerezni. Öntsd rá a gombára az olajos keveréket és jól forgasd össze.

Melegítsd fel a serpenyőt, majd közepes hőfokon kezd el pirítani a gombát. Egy kicsit lehet, hogy letapad, de ne tegyél hozzá több olajat! Fűszerezheted még egy kis pirospaprikával, szárított fokhagymával. Mindenféleképpen kóstolj! Pirítsd le jól, majd tedd félre.

A krumplit hámozd majd vágd tetszőleges alakúra és süsd meg a sütőben 200 C°-on kb 25 percig. Közben készítsd el a salátát, tegyél bele olyan zöldséget, ami neked szimpatikus.

Készítsd el a „tzatzikit” is. Igazából csak egy mártás, nem igazi tzatziki, mert nem volt kedvem uborkát reszelni 😀 De készíthetsz természetesen azt is.

Ha minden megsült élkészült, csak tegyél a tányérra mindenből és falatozz!

Jó étvágyat,
Anna

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Heti hírlevél

Szeretsz kertészkedni? 

Most kezded el és tanácstalan vagy, hogy mit, hogyan kellene csinálni?

Gyere és tanulj velem!

Ha szeretnél több információt, ha betekintést szeretnél a kertembe, akkor kattints a gombra.