Nagyon finom és egyszerű recepttel készültem nektek! A jambalaya egy hagyományosan csirkével, kolbásszal vagy rákkal készült egy edényes étel. Egyenesen New Orleans-ból! Elkészítettem a vegán változatot és kijelenthetem, hogy kedvenc lett. 

Hozzávalók 2 főre

  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2-3 evőkanálnyi olivaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 kaliforniai/kápia/pritamin paprika
  • 2 közepes fehérrépa
  • 1 tk pirospaprika
  • friss oregánó vagy szárított
  • 1-2 babérlevél
  • kakukkfű
  • só, bors
  • 1 konzerv darabolt paradicsom vagy 4 db közepes paradicsom
  • 250 g száraz barna rizs (akármilyen rizs)
  • 1 konzerv kidney bab
  • 1 liter zöldségleves alaplé (víz plusz bio kocka is jó)

Vegán jambalaya elkészítése

A vöröshagymát aprítsd fel és olivaolajon kezd el fedő alatt, alacsony lángon dinsztelni. 

A paprikát és a fehérrépát vágd kisebb darabokra. Használhatsz szárzellert is vagy sárgarépát is még bele. 

Ha a vöröshagyma már üveges, kissé pirult, akkor reszeld bele a fokhagymát. Szórd bele a pirospaprikát, sót, borsot és kevergesd, nehogy leégjen. Add hozzá a friss vagy szárított zöldfűszereket is.

Ezután mehet bele a rizs. Öntsd fel vízzel és add hozzá a leveskockát vagy használj zöldségleves alaplevet.

Öntsd bele a darabolt paradicsomot is és tedd rá a fedőt. Közepes lángon 5 percenként kevergetve főzd fogkeményre a rizst benne. 

Add hozzá a babot és ezzel már fedő nélkül főzd készre.

Elkészült a vegán jambalaya!

Tipp: a végén karikázhatsz bele vegán kolbászt és adhatsz hozzá vegán tejfölt tálaláskor!

Jó étvágyat,
Anna

A videót róla a tiktok csatornámon is megtaláljátok!

Kövessetek ott is!

Heti hírlevél

Szeretsz kertészkedni? 

Most kezded el és tanácstalan vagy, hogy mit, hogyan kellene csinálni?

Gyere és tanulj velem!

Ha szeretnél több információt, ha betekintést szeretnél a kertembe, akkor kattints a gombra.