Vegán krumpli dauphinoise

tejszínes sült burgonya

Különleges, de mégis egyszerű és finom recepttel készültem. Akár karácsonyi ebédre, vacsorára is tökéletes. Krémes, „tejszínes”, fűszeres sült burgonya. A dauphinois tejszínben sült, szeletelt nyers burgonyából készült francia gratin, amely a délkelet-franciaországi Dauphiné régióból származik. Számtalan formában elkészíthető, de ez a legegyszerűbb. Próbáld ki, a receptért görgess lejjebb!

Hozzávalók:

Elkészítése:

Miután meghámoztad a burgonyákat, vékonyszeletekre karikázd fel.

Egy lábasba tedd fel főni a növényi tejet, a zabtejszínnel és a fűszerekkel.

Ha felforrt, óvatosan add hozzá a burgonyákat. Keverd jól össze, majd tedd rá a fedőt és közepes hőfokon főzd 10-12 percig. 

Mindeközben kapcsold be a sütőt légkeveréses módon 160 °C-ra.

Vegyél elő egy jénait, öntött vas serpenyőt, kerámiatálat, amit nyugodtan a sütőbe tehetsz.

Ha nagyjából megfőtt a krumpli, akkor óvatosan szedd át az edénybe. Fedd le (akár alufóliával) és tedd be sülni 30 percre, majd vedd le a fedőt róla, vedd fel a hőfokot 200 °C-ra és süsd 10 percig, vagy amíg meg nem barnul egy kicsit a krumpli.

Szinte azonnal szórd meg (fagasztott vágott) petrezselyemmel.

Jó étvágyat,
Anna

A videót róla a tiktokon megtalálod!

Ingyenes receptek

Szeretnél 19 ingyenes receptet? 

Amiket még sehol se osztottam meg?

Ráadásul különleges, minden évszakra való recepteket?

Na kéred?

IMG_2999