Cuccos hamburger

Tojásmentes - tejmentes - húsmentes

A street food-ot mindenki szereti. Finom, gyorsan elkészíthető és egész nap ennéd! A vegán cuccos hamburger is pont ilyen, a húspogácsa, most egy különleges, de nem ritka alapanyagból készült. Kíváncsi vagy hogy miből?

Hozzávalók:

  • 4-5 közepes ördögszekér gomba
  • 6-7 ev. barbecue szósz
  • 3 ev. olivaolaj
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 tk füstölt pirospaprika
  • só, bors
  • lilahagyma, uborka
  • zsemle vagy torilla lap

Cuccos hamburger elkészítése

Kapcsold be a sütőt 180°C-ra.

A gombát mosd meg, majd hosszában vágd félbe és villával kezd el hosszanti irányba „fésülni”.  Tépett, csíkokra van szükségünk. 

Tedd egy tálba és add hozzá a felaprított fokhagymákat, a füstölt paprikát, sót és borsot. Locsold meg olívaolajjal.

Terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsin és tedd be sülni kb 15 percig.

Ha picit megsültek a gombák szélei, akkor egy serpenyőt hevíts fel. Öntsd át a gombákat és add hozzá a barbecue szószt. Keverd jól össze és főzd 5 percig. 

Ezzel készen is vagy a „tépett hússal”. 

Felhasználhatod hamburgerként, csak vágj szét egy zsemlét, pirítsd meg, tegyél bele 2 ev. gombát, majd tegyél rá felszeletelt lilahagymát és uborkát. De teheted tortilla-ba is, eheted pitával. Vagy csak simán szendvicsbe!

Jó étvágyat,
Anna

A tiktokon a videót is megtalálod róla: @tudatosanelni.hu

Lepd meg a szerettedet!

Könyvet ajándékozni nagyszerű érzés, de nem biztos, hogy mindig mindenkinek ki tudjuk választani a legmegfelelőbb kötetet. Az Ajándékkártyákkal biztosra veheted, hogy családtagjaid és barátaid pontosan azt a könyvet kapják tőled ajándékba, amelyiknek a legjobban örülnének.