Nem tudom ti hogy vagytok vele, de mi imádjuk a karfiolt. Végre újra szezonja is van, így frissen a piacról beszerezve fogyaszthatjuk. Sokféleképpen készítem, hol rakottételben, hol levesnek, vagy krémlevesekbe elrejtve, de rántva is nagyon finom. Ennek a vegán tejszínes levesnek van egy különlegesebb hozzávalója, amitől igazán krémes, sűrű lesz. Ha teheted ne hagyd ki! Lássuk a receptet:

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej karfiol
  • 1 kicsi fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csésze natur kesudió (kiváltója a leírásban)
  • 2 l zöldségleves alaplé
  • 2 szál sárgarépa
  • pertezselyem
  • só, bors, fehér bors

Elkészítése:

Áztasd be a kesudiót néhány órára vagy egy éjszakára forró vízbe. Ha nincs otthon kesudiód, akkor használhatsz növényi főzőtejszíneket, vagy készíts habarást ( 2 púpos ev. liszt + 3 ev. növényi tejföl + 1 dl növényi tej).

A vöröshagymát vágd apróra, majd egy lábasba vízen párold üvegesre. Reszeld rá a fokhagymát, és engedd had illatozzon. Mehet rá a felvágott sárgarépa és a zöldségleves alaplé. Forrald fel.

A kesudiót, ha puha szűrd le és tedd egy turmixba, önts rá 200 ml vizet és turmixold krémesre. Tedd félre.

Mehet a levesbe a karfiol is és főzd majdnem készre. Öntsd bele a kesus krémet és főzd tovább a levest. Fűszerezd sóval, borssal, fehér borssal és vághatsz bele petrezselymet is. Ha megpuhult a karfiol készen van a leves. Enyhén be kellett sűrűsödnie, akkor jó. De ha nem akkor sincs semmi gond, mennyei lesz!

tejszínes karfiol leves

Jó étvágyat,
Anna

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ingyenes receptek

Szeretnél 19 ingyenes receptet? 

Amiket még sehol se osztottam meg?

Ráadásul különleges, minden évszakra való recepteket?

Na kéred?

IMG_2999